Ζαγοράκης: «Πανηγύρισα το Πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ, ικανός ο Γκαγκάτσης»

Metrosport Team22 Μαΐου 2024

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, Θοδωρής Ζαγοράκης, φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Στη Σέντρα και μίλησε για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, τον Μάκη Γκαγκάτση που θα κατέβει υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, αλλά και για το αν πρέπει ο Αντελίνο Βιεϊρίνια να σταματήσει το ποδόσφαιρο ή να συνεχίσει και του χρόνου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Δικέφαλο. 

Παράλληλα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ τοποθετήθηκε και για το βιβλίο του «Αρχηγός - Η δική μου αλήθεια».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαι της δράσης και της πράξης κι όχι της θεωρίας. Την μεγαλύτερη ευθύνη για εμένα την έχει η οικογένειά μου. Συνέχεια η γυναίκα μου και τα παιδιά μου μου έλεγαν αφού όπου βρεθείς και σταθείς για ποδόσφαιρο γιατί κάποια στιγμή δεν τα γράφεις. Ο μικρός δεν τρελαίνεται τόσο πολύ για το ποδόσφαιρο παρόλο που το έχει, όμως έχει άλλα χαρίσματα και τα παιδιά μας θα πρέπει να τους αφήσουμε να ακολουθήσουν αυτό που θέλουν. Πρέπει να καταλάβουν όλα τα παιδιά ότι τίποτα δεν κατακτιέται εύκολα, αλλά μπορείς να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Αυτό είναι και το νόημα του βιβλίου που ξεκινάει από τα πρώτα μου βήματα στο ποδόσφαιρο, μέχρι το τελευταίο ματς στην Τούμπα. Εγώ στο ποδόσφαιρο έφαγα σπασίματα και έφτασα σε ένα σημείο να πω να τα παρατήσω γιατί κάποιοι με αδικούσαν, αλλά με πείσμα, θέληση και δουλειά το πήγα μέχρι τέλους. Είμαστε ευλογημένοι που ήμασταν εκπρόσωποι της Ελλάδας το 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Δεν θέλω να μειώσω τα άλλα αθλήματα, αλλά αυτό που πετύχαμε είναι κάτι πολύ δύσκολο για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

«Πανηγύρισα το Πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ» 

Για το που παρακολούθησες το Άρης-ΠΑΟΚ:

«Στο σπίτι μαζί με δύο φίλους είδα το ντέρμπι. Φυσικά και πανηγύρισα το Πρωτάθλημα και μάλιστα ήρθαν και στην Τούμπα, γιατί μου άρεσε όλο αυτό που πέτυχε φέτος ο ΠΑΟΚ. Όλο το Πρωτάθλημα ήταν ενδιαφέρον με τέσσερις διεκδικητές και κάθε εβδομάδα άλλαζε ο πρωταθλητής».

«Αυτό ήταν το μυστικό του φετινού ΠΑΟΚ 

Για το αν θα πρέπει ο Βιεϊρίνια πρέπει να σταματήσει ή να συνεχίσει και του χρόνου:

«Ο Βιεϊρίνια έχει προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ. Όποτε μπαίνει δίνει ότι έχει για την ομάδα και είναι συνένοχος μαζί με τον Λουτσέσκου για το πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Αυτό ήταν το μυστικό του φετινού ΠΑΟΚ. Ο Αντρέ είναι ένα έξυπνο και σοβαρό παιδί και ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας τι απόφαση πρέπει να πάρει για τον ίδιο».

Για το πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να πει κρεμάω τα ποδοσφαιρικά μου παπούτσια:

«Εγώ ήμουν ποδοσφαιριστής και παράγοντας και δεν κατάλαβα την απώλεια του επαγγέλματος. Σίγουρα, είναι δύσκολο να πάρεις μια τέτοια απόφαση. Εγώ περισσότερο άγχος και πίεση είχα στα τελευταία μου και όχι όταν ήμουν μικρός ηλικιακά στο ποδόσφαιρο. Εδώ ολόκληρος Κλοπ επικαλέστηκε την ψυχική του υγεία και αποχώρησε μετά από εννιά χρόνια από τη Λίβερπουλ και αποκάλυψε ότι θα σταματήσει για έναν χρόνο από τους πάγκους».

«Από τη ζωή παίρνουμε πολλά μαθήματα»

Για το αν έχει σκεφτεί να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ:

«Από τη ζωή παίρνουμε πολλά μαθήματα. Έκανα λάθη ως παράγοντας και έπρεπε να αναιρέσω πολλά πράγματα από αυτά που έχω πει. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν θα επιστρέψω στο ποδόσφαιρο, αλλά αυτή τη στιγμή έχω αφοσιωθεί στην πολιτική, δεν έχω κάτι να με αποσυντονίζει το μυαλό μου».

Για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διεξάγεται κάθε χρόνο ο τελικός Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ:

«Εγώ δεν θέλω να γίνεται μόνο στο ΟΑΚΑ, αλλά σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Όπως και η Εθνική δεν πρέπει να έχει έδρα μόνο στην Αθήνα. Η Εθνική είναι όλων των Ελλήνων».

«Δεν μετανιώνω για τίποτα στη ζωή μου» 

Για το αν μετανιώνει που ασχολήθηκε με τα κοινά της ΕΠΟ:

«Δεν μου στοίχισε κάτι η ενασχόλησή μου με την ΕΠΟ. Αυτός ο κύκλος έχει κλείσει καιρό για μένα. Είμαι καλά και χαίρομαι που βλέπω νέους ανθρώπους με όραμα και φιλοδοξίες. Δεν μετανιώνω για τίποτα, όλα είναι μαθήματα ζωής».

«Ο Ανδρουλάκης έχει να δώσει πολλά στην Ελλάδα» 

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη:

«Ο Ανδρουλάκης είναι ένας άνθρωπος με όραμα που έχει να δώσει πολλά στην Ελλάδα».

«Ικανό στέλεχος ο Γκαγκάτσης» 

Για τον Μάκη Γκαγκάτση που κατεβαίνει υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ:

«Με τον Μάκη δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Τον ξέρω από μικρό παιδί. Είναι ένας άνθρωπος που οι πράξεις και τα αποτελέσματά του μιλούν από μόνα τους και δείχνουν πόσο ικανός στέλεχος είναι. Δεν έχω να πω κάτι αρνητικό για τον ίδιο. Ο Μάκης έχει μεγάλη εμπειρία και ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας το καλύτερο για τον εαυτό του».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.