Ζαχαρόπουλος: «Καλύτερος εκτελεστής πέναλτι στην Ελλάδα ο Βιεϊρίνια - Ο Τζίμας θέλει εμπιστοσύνη, να τον πιστέψει ο ΠΑΟΚ»

Metrosport Team18 Ιανουαρίου 2024

Ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος, πρώην φορ του Ατρομήτου, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τις προκρίσεις Άρη και Παναθηναϊκού στα πέναλτι, ως ένας από τους κορυφαίους εκτελεστές στο ελληνικό ποδόσφαιρο και εξύμνησε τον αρχηγό του ΠΑΟΚ.

«Σταμάτησα πριν από δέκα χρόνια. Εδώ και πέντε χρόνια κάνω personal στο ποδόσφαιρο προσπαθώντας να ανεβάσω επίπεδο τους παίκτες. Από τα 250 γκολ μου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τα 47 τα πέτυχα με πέναλτι. Έχασα τρία. Είχα περίπου 94% ευστοχία στα πέναλτι» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Θα μιλήσω για τον εαυτό μου. Δεν είναι θέμα εκπαίδευσης το πέναλτι, είναι ζήτημα ψυχραιμίας. Αν δεν αισθανόμουν καλά, είτε στο 90' ήταν το παιχνίδι, είτε κρινόταν κατηγορία, δεν αγχωνόμουν, απλά σημάδευα μία γωνία και το έστελνα δυνατά εκεί. Όταν ο τερματοφύλακας έφευγε πιο γρήγορα από εμένα το αντιλαμβανόμουν και τότε ήταν πιο εύκολο για εμένα γιατί το έστελνα από την αντίθετη πλευρά.

Εγώ, επίσης, ήξερα με ποιον τερματοφύλακα είχα να κάνω. Για παράδειγμα, ο Νικοπολίδης δεν έφευγε γρήγορα και έπρεπε να εκτελέσω εγώ γρήγορα. Αν δεν ήταν γρήγορος ο τερματοφύλακας που είχα απέναντί μου, έπρεπε να περιμένω. Αν ήταν η καλή του γωνία η δεξιά σημάδευα την άλλη. Ο Κουέστα είναι ψηλός, αυτό σημαίνει ότι αργεί να πέσει χαμηλά, άρα πρέπει να το στείλεις χαμηλά.

Ο καλύτερος τερματοφύλακας μπορεί να το φάει, ποτέ δεν έχει πλεονέκτημα στο πέναλτι. Απλά πρέπει να σημαδέψεις μία γωνία και να το στείλεις εκεί δυνατά. Της ΑΕΚ δεν είναι κακός. Ο Πασχαλάκης είναι γνωστός και καλός τερματοφύλακας, αλλά πάντα τον πρώτο λόγο τον έχει ο ποδοσφαιριστής που χτυπάει».

Για τους εκτελεστές στον ΠΑΟΚ: «Ο Ζίβκοβιτς που είναι και χρόνια στον ΠΑΟΚ, έχει εγκλιματιστεί, και όμως μπορεί να το χάσει, αλλά να βάλει ένα δύσκολο γκολ. ο Βιεϊρίνια είναι ο νούμερο ένα. Είναι ψύχραιμος, δεν καταλαβαίνει τίποτα. Τον Βιεϊρίνια τον θεωρώ τον καλύτερο εκτελεστή στην Ελλάδα. Ο Ιωαννίδης τώρα αρχίζει. Τον είδαμε ότι δεν φοβήθηκε στο πέναλτι στην Μαρσέιγ, αλλά ο Βιεϊρίνια είναι και έμπειρος».

Για τα τρία πέναλτι που έχασε στην καριέρα του: «Τα δύο θυμάμαι, το άλλο το έριξα άουτ γιατί δεν πρόλαβα να αλλάξω γνώμη. Το άλλο το έκανα α λα Πανένκα, γιατί είπα ότι ο νέος ξένος τερματοφύλακας της Ξάνθης δεν μπορεί να ξέρει πως τα χτυπάω, αλλά για κακή μου τύχη, παρότι μόλις είχε έρθει στην Ελλάδα, δεν κουνήθηκε καθόλου! Μετά θυμήθηκα ότι ο τρίτος τερματοφύλακας της Ξάνθης με ήξερε και του το είχε πει».

Κατέληξε λέγοντας: «Ο ΠΑΟΚ προωθεί πολλούς Έλληνες παίκτες και μπράβο του γι' αυτό. Ο Κωνσταντέλιας είναι ο νούμερο ένα, και ο Τζίμας είναι καλός. Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ θα πρέπει να τον μιμηθούν. Ο Τζίμας θέλει εμπιστοσύνη, να τον πιστέψει ο ΠΑΟΚ, σε άλλη ομάδα μπορεί να μην τον πίστευαν τόσο, και θα εξελιχθεί σε καλό σέντερ φορ».




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.