Υπόθεση Ιμάν Καλίφ: Θα δοθεί στην Καρίνι χρηματικό έπαθλο Ολυμπιονίκη!

Χρύσανθος Δοβλέτογλου03 Αυγούστου 2024

Η διαμάχη με επίκεντρο τον αγώνα πυγμαχίας της Άντζελα Καρίνι με την Ιμάν Καλίφ, την περασμένη Πέμπτη, δεν έχει τελειώσει.

Το τελευταίο «επεισόδιο» εκτυλίσσεται με αφορμή την απόφαση της Διεθνούς Ένωσης Πυγμαχίας να απονείμει στην Ιταλίδα χρηματικό έπαθλο Ολυμπιονίκης.

Η Καρίνι, θυμίζουμε, ότι αρνήθηκε να συνεχίσει το παιχνίδι με την Καλίφ, στη φάση των 16, μετά από δυνατό χτύπημα που δέχθηκε.

Ακόμη και η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, συναντήθηκε την Παρασκευή με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, και του ανέφερε το περιστατικό.

«Δεν αδιαφορώ για τέτοιου είδους καταστάσεις και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα προστατεύσουμε κάθε πυγμάχο. Δεν καταλαβαίνω γιατί σκοτώνουν τη γυναικεία πυγμαχία. Μόνο οι αθλητές που πληρούν τις προϋποθέσεις πρέπει να αγωνίζονται, για το καλό της ασφάλειας», είπε ο πρόεδρος της Διεθνής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Ούμαρ Κρεμλέβ.

Τον Μάιο, η Ομοσπονδία αποφάσισε να απονείμει χρηματικά έπαθλα σε όλους τους Ολυμπιονίκες του Παρισιού.

Οσοι κατακτήσουν το αργυρό μετάλλιο, θα λάβουν έπαθλο 50.000 δολαρίων, εκ των οποίων ο πυγμάχος θα λάβει 25.000 και τα υπόλοιπα 25.000 δολάρια θα διανεμηθούν εξίσου μεταξύ του προπονητή και της Εθνικής Ομοσπονδίας. Το ποσό για το χάλκινο είναι 25.000, 12.500 για τον πυγμάχο και άλλα τόσα για τον προπονητή και την Ομοσπονδία

Όσοι χάσουν στους προημιτελικούς και τερματίσουν πέμπτοι θα λάβουν 10.000 δολάρια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.