Ύποπτος δωροληψίας, ορκισμένος εχθρός του ΠΑΟΚ!

Δημήτρης Μπούζας17 Οκτωβρίου 2024

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα και τάραξε σε θεσμικό επίπεδο μια συγκεκριμένη επιτροπή, της οποίας ο ρόλος στο πρόσφατο παρελθόν χαρακτηρίστηκε πέραν του δέοντος προκλητικός και σκανδαλώδης. Αναφερόμαστε στην περιβόητη επιτροπή της ΕΕΑ, η οποία υιοθέτησε και ευλόγησε το θεσμικό μόρφωμα της πολυιδιοκτησίας, με το οποίο επιχειρήθηκε η εξόντωση του ΠΑΟΚ. 

Πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής ήταν ο κουμπάρος του εκ παραθυροθέντος από την Κυβέρνηση και απολαμβάνοντας πλήρους στήριξης από το ερυθρόλευκο μπλοκ κατά την διάρκεια της Υπουργίας του, Λευτέρη Αυγενάκη.

Τα μέλη της; Άπαντα της αρεσκείας και της επιλογής του τελευταίου. Η επιτροπή Αυγενάκη όπως καθιερώθηκε από τότε να λέγεται, ανέλαβε την πρωτοβουλία, ως εκ τούτου και την ευθύνη, να νομιμοποιήσει ένα θεσμικό εξάμβλωμα, το οποίο επινόησαν και επιστράτευσαν, το νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού, με την συνεργασία του Αλέξη Κούγια. 

Όπως προαναφέραμε στόχος ήταν ο υποβιβασμός του ΠΑΟΚ. Δεν χρειάζεται να ξαναγυρίσουμε και να ξαναθυμηθούμε τι πέρασε ο ΠΑΟΚ και τι αγώνες έγιναν για να εξουδετερωθεί αυτό το ελεεινό θεσμικό πραξικόπημα. Αξίζει τον κόπο όμως να φέρουμε στη μνήμη μας τον ρόλο που διαδραμάτισαν κάποια από τα βασικά μέλη της επιτροπής Αυγενάκη (σχετική φωτό), τα οποία δεν δίστασαν να εκτεθούν ολοφάνερα, υποστηρίζοντας με πάθος τα όσα τους είχαν ετοιμάσει ο Κούγιας και οι συνεργάτες του. Με τα οποία επιχείρησαν να στηρίξουν τα… αστήρικτα.

Προσωπικά δεν θα ξεχάσω κάποιους σοβαροφανείς με βαθιά μπάσα φωνή, οι οποίοι θέλησαν να περάσουν προς τα έξω την εικόνα του αδέκαστου κριτή. Κάποιοι που βέβαια δεν το θυμήθηκαν την ώρα που ψήφιζαν αυτό που ήταν προδιαγεγραμμένο και προαποφασισμένο. Να όμως που η μοίρα καμιά φορά παίζει τα δικά της παιχνίδια, με συνέπεια να βρεθούν ξαφνικά κάποιοι θεόγυμνοι και εκτεθειμένοι, απέναντι στην κοινή γνώμη.

Μια απλή και λακωνική είδηση είναι σε θέση να φέρει τα πάνω – κάτω. Την διαβάσαμε και την μεταφέρουμε: «Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Νίκος Κυπριτίδης καλεί ως ύποπτο το μέλος της ΕΕΑ Ηλία Αρκούδη για απόπειρα δωροληψίας». Ο συγκεκριμένος είναι το μακροβιότερο μέλος της ΕΕΑ (διορίστηκε το 2015 και παραμένει έως σήμερα), θα καταθέσει ανωμοτί έγγραφες εξηγήσεις στην 30η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστίνα Ζερίτη. 

Ήταν επίσης ένας από τα πλέον «μαχητικά» μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής, που σύνδεσε την ιστορική της δράση με το σκάνδαλο που στήθηκε σε βάρος του ΠΑΟΚ. Θα έλεγε κανείς πως όλες αυτές οι εξελίξεις όπως η εκπαραθύρωση του περίεργου Αυγενάκη, καθώς και η εισαγγελική εντολή για την διερεύνηση του ρόλου ενός εκ των πλέον βασικών μελών της επιτροπής του, είναι μια «εκδίκηση» του ΠΑΟΚ, που έρχεται έστω και καθυστερημένα. Δεν υπάρχει λόγος να διαφωνήσουμε, ωστόσο υπάρχει λόγος να υπενθυμίσουμε στους επιτελείς του λιμανιού και στον συμπαθέστατο Αλέξη Κούγια, ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν τρώει κουτόχορτο, ούτε παραμυθιάζεται. 

Απλά έχει τη στοιχειώδη λογική να διαβάζει σωστά και να ερμηνεύει επίσης σωστά, τα όσα γράφονται και ακούγονται κατά περίσταση από τα ΜΜΕ του αφεντικού, ο οποίος καθορίζει και την γραμμή του συλλόγου του. Έτσι πριν και μετά τις εκλογές της Σούπερ Λίγκα, όταν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε, ο «Ρώσος» όπως υποτιμητικά αναφερόταν χρόνια ο ηγέτης του ΠΑΟΚ, είχε αλλάξει προσφώνηση και ο χαρακτηρισμός απέδιδε σωστά με συμπάθεια και με σκοπιμότητα βέβαια τον ρόλο του. 

Ήταν ο Ιβάν Σαββίδης, ο ηγέτης του Δικέφαλου. Δεν πέρασε λίγος καιρός και όταν ο Ιβάν απέκλεισε παντελώς το ενδεχόμενο της αγοράς του «OPEN» από τον Μαρινάκη, σχεδόν αμέσως επανήλθε ο χαρακτηρισμός «Ρώσος», στα περισσότερα από τα έντυπα του. Ποια άλλη απόδειξη χρειάζεται για να υποστηριχθεί η άποψη ότι οι Πασαλιμανιώτες, κληρονόμοι του Κοσκωτά και του Κόκκαλη, είναι ασυναγώνιστοι στις «λυκοφιλίες» και στο «πάρτα όλα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.