«Υποψιασμένοι» άπαντες προσέρχονται στην… σέντρα

Δημήτρης Μπούζας21 Οκτωβρίου 2023

Ενδιαφέρουσα «δύο φορές» η αγωνιστική! Από την μία η δικαιολογημένη ανησυχία και ο φόβος για ενδεχόμενες αρρυθμίες και δυσάρεστες εκπλήξεις (κάτι το σύνηθες μετά από μικρές ή μεγάλες διακοπές) και από την άλλη η «κόντρα» της ανίερης συμμαχίας, της προσδίδουν ιδιαίτερες διαστάσεις.

Θα λέγαμε ότι η δεύτερη περίπτωση της «σύγκρουσης» των δύο πανίσχυρων μιντιαρχών με ότι δικαιολογημένα διακινείται σαν σενάριο τόσο για τον μεγάλο ποδοσφαιρικό τους έρωτα – προφανώς και τον επιχειρηματικό – την καθιστά άκρως συναρπαστική. Αν προστεθεί και η αντάρα που ξεσήκωσε ο ερυθρόλευκος οικοδεσπότης για την διαιτησία και τον διαιτητή που ορίστηκε, ένας λόγος παραπάνω τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στο Φάληρο.

Σκεφτείτε άλλωστε τι μπορεί να συμβεί αν ο Ιταλός ρέφερι τολμήσει να «πληγώσει» τους γηπεδούχους οι οποίοι για καλό και για κακό έχουν βγει από νωρίς, ξεφωνίζοντας στα κάγκελα. Μερικοί κακοπροαίρετοι υποστηρίζουν πως υπάρχει η πιθανότητα να κινδυνεύσει η «ανίερη συμμαχία», αν έχουμε μια εμφανή πρόθεση εύνοιας σε έναν από τους δύο αντιπάλους. Προσεγγίζοντας το συγκεκριμένο παιχνίδι και ρίχνοντας μια ματιά στα αντίστοιχα ρεπορτάζ, έχουμε για τους γηπεδούχους εκτός από τις υποψίες για βρώμικη διαιτησία, να αναφέρονται χαρακτηριστικά στις 5+1 ελληνικές επιλογές για τον Μαρτίνεθ και στο «sold out». Πασχαλάκης, Φορτούνης, Μασούρας, Ρέτσος, Ντόη και Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επιλογών του κόουτς. Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι μιλάνε για την ευκαιρία που τους δίνεται να πετύχουν ένα σερί. Παρά τα όσα προβλήματα λένε ότι έχουν, είναι αισιόδοξοι «βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο», όπως χαρακτηριστικά γράφουν οι ρεπόρτερ τους. Ήδη ενσωματώθηκαν και είναι στην διάθεση του Γιοβάνοβιτς οι Σπόραρ και Τσέριν. Όσο για τον Ιωαννίδη, ακολούθησε απλά πρόγραμμα αποφόρτισης.

Δυο λόγια και για την ΑΕΚ που παίζει στην Τρίπολη: Ο Αλμέιδα δεν είχε στην διάθεση του σημαντικούς ποδοσφαιριστές όπως ο Γκαρσία, ο Γκατσίνοβιτις και ο Πιζάρο. Πέρυσι η Ένωση είχε αφήσει δύο βαθμούς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Την αμέσως προηγούμενη σεζόν έμεινε στο 0-0. Πάμε και στους δικούς μας εκπροσώπους. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο, με τον Λουτσέσκου υποχρεωμένο να προστατεύσει αυτή την φορά την ομάδα του, από πιθανούς αποπροσανατολισμούς και αγωνιστικούς λήθαργους, όπως συνέβη δυστυχώς μερικές φορές στο παρελθόν. Συμπτωματικά μετά από διακοπές. Μπορεί να προσχωρήσει σε rotation αλλά περιορισμένο και ως εκ τούτου όχι ριψοκίνδυνο, από τη στιγμή που θέμα κόπωσης και αποφόρτισης ισχύει για ελάχιστους. Ο αντίπαλος είναι μια ομάδα περίεργη. Για φέτος μιλάμε.

Μπορεί να χάσει εύκολα και απρόβλεπτα, αλλά και να κάνει την ζημιά το ίδιο απρόσμενα. Ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζει «μεγάλους». Δυο φορές γλίτωσαν στο παρά πέντε με την βοήθεια της διαιτησίας και της τύχης οι θεωρούμενοι ως φαβορί αντίπαλοι της. Θεωρούμε ότι πρέπει να αποκλείεται ακόμη και σαν υποψία να περνά από το μυαλό των γηπεδούχων, η υποτίμηση της ομάδας του Περιστερίου. Όσο για τον Άρη, του δίνεται πλέον η ευκαιρία να ξεμπλοκάρει με άνεση, παίζοντας στην έδρα του με τον Πανσερραϊκό, αποφεύγοντας μία εκτός έδρας περιπέτεια και να μπει στη «σειρά» του, έχοντας μπροστά του ένα πολύ βατό πρόγραμμα. Αρκεί βέβαια να συντονιστεί σε μια σοβαρή προσπάθεια ανασυγκρότησης και αναμόρφωσης.

ΥΓ: Από την κλήρωση του κυπέλλου βγήκε το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού (νέα σύγκρουση των μιντιαρχών και σίγουρα τον Βαγγέλη και πάλι στα κάγκελα όταν έρθει η ώρα ορισμού της διαιτησίας), με τον Άρη να έχει δύσκολο έργο απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά σε περίπτωση πρόκρισης τον δρόμο ανοιχτό για τον τελικό και τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τον Βόλο και στο… βάθος το νικητή του ντέρμπι των «αιωνίων» στα ημιτελικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.