Υπό τις παρούσες συνθήκες, ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που δεν μπορεί να θέτει υψηλούς στόχους, όμως, αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή

Δημήτρης Κανελλάκης19 Ιουλίου 2023

Για τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε την Κυριακή άλλο ένα βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Ολλανδία, με το... σύνηθες πρόβλημα: την έλλειψη παικτών απαραίτητων για την στελέχωση του ρόστερ και την δημιουργία μιας ομάδας που θα έχει ποιότητα, ποδοσφαιριστές με εμπειρία και προσωπικότητα, οι οποίοι να διαθέτουν παραστάσεις από πρωταθλητισμό.

Ο Λουτσέσκου δούλεψε στο Τέχελεν με τους ποδοσφαιριστές που έμειναν από το ρόστερ της προηγούμενης σεζόν και αρκετούς νεαρούς και δεν έκρυψε σε κάποιες στιγμές την δυσφορία του γι' αυτή την κατάσταση.

Βέβαια, όπως μού έλεγε και ο Στέλιος Γρηγοριάδης προχθές στο Metropolis 95,5 αυτό δεν είναι ένα καινούριο φαινόμενο. Δεν είναι φαινόμενο αυτού του καλοκαιριού για τον ΠΑΟΚ. Είναι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται όλα αυτά τα χρόνια, από τότε που διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ είναι ο Ιβάν Σαββίδης.

Και πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση η οποία παρότι απασχολεί, παρότι συζητιέται κάθε καλοκαίρι, παρότι εκφράζονται τα ίδια ερωτήματα... απάντηση δεν υπάρχει.

Γι' αυτό και κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο εκτός από το να περιμένει για να δει πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό το πράγμα. Υπό τις παρούσες συνθήκες, ο ΠΑΟΚ μοιάζει με μια ομάδα που δύσκολα μπορεί να θέσει υψηλούς στόχους και που είναι άγνωστο αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί ακόμη και στις απαιτήσεις των προκριματικών του Conference League.

Ομως, την ώρα που αυτή η διαπίστωση μπορεί να σημαίνει πολλά, μετά από λίγον καιρό μπορεί και να μην σημαίνει τίποτε. Για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν μεταγραφές και τέτοιου επιπέδου, μάλιστα, που να αλλάξουν εντελώς την εικόνα του ΠΑΟΚ. Να τον κάνουν άλλη ομάδα.

Να προστεθεί τόση ποιότητα που ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει προϋποθέσεις τις οποίες δεν έχει τώρα, να αποκτήσει το δικαίωμα να κοιτάζει και πάλι ψηλά, το οποίο δεν το έχει τώρα.

Οπότε, εκ των πραγμάτων είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε για να δούμε τι θα συμβεί στο προσεχές διάστημα. Τι κινήσεις θα γίνουν, ποιοι παίκτες θα αποκτηθούν και πώς θα φτάσει ο ΠΑΟΚ στα παιχνίδια με την Μπεϊτάρ.

Για τα οποία, βεβαίως, δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να προκριθεί. Κι αν δεν τα καταφέρει, το ξέρουν όλοι καλά στην ομάδα ότι θα δημιουργηθεί μια κατάσταση που θα προκαλέσει αναταράξεις.

Οι περισσότεροι θα θυμηθούν όσα έπρεπε να γίνουν νωρίτερα και δεν έγιναν, με συνέπεια να προκληθεί αναστάτωση και να δυσκολέψουν περισσότερο τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.