Υπάρχουν μεγαλύτερα κέρδη από τους τρεις βαθμούς για τον Αρη, μετά τη χθεσινή νίκη στον Βόλο

Βασίλης Μάστορας12 Νοεμβρίου 2023

Ο Αρης νίκησε χθες στον Βόλο, «πάτησε» στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και ήρθε πάλι στα ίσα του, μετά την ήττα από τον Ατρόμητο. Βεβαίως όλα θα ήταν πολύ καλύτερα για τους «κίτρινους» αν είχαν στο δισάκι τους και τους βαθμούς από την προηγούμενη αγωνιστική αλλά από τη στιγμή που δεν τα κατάφεραν δεν έχει αξία να το σκέφτονται. 

Αντιθέτως έχει μεγάλη αξία το γεγονός ότι ο Αρης διαχειρίστηκε την κακή του ψυχολογία, λόγω της ήττας από τον Ατρόμητο, αλλά το κυριότερο τις απουσίες που υπήρχαν από την ομάδα. Αυτό ήταν το μεγάλο στοίχημα χθες για τους «κίτρινους», καθώς όπως είπε και ο Μάντζιος στις δηλώσεις του πριν από τον αγώνα «οι απουσίες είναι απουσίες αλλά για τον Αρη υπάρχουν «πρέπει» και μέσα σ’ αυτά είναι η νίκη στον Βόλο».

Η νίκη εκτός από τους βαθμούς δίνει ηρεμία πάλι στον οργανισμό Αρης και καλύτερη διάθεση για δουλειά στις ημέρες της διακοπής. Οπότε η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό θα γίνει σε καλύτερες συνθήκες. Σ’ όλα αυτά όμως θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι οι δύο εβδομάδες είναι αρκετός καιρός ώστε να κλείσουν και οι «πληγές», των απουσιών λόγω τραυματισμού. Οσες απ’ αυτές θέλουν μικρό διάστημα για να επουλωθούν.

Ο Ακης Μάντζιος έπρεπε χθες, για μία ακόμη φορά, να διαχειριστεί τα προβλήματα που είχε ο Αρης με τις απουσίες. Η ανάγκη αυτή τον υποχρέωσε να ξεκινήσει τον Φράνκο Φεράρι στο αριστερό άκρο της άμυνας, παρότι δεν είχε κάνει προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα. λόγω κάκωσης στο γόνατο και αγωνίστηκε με ένεση. Η συμμετοχή του Βαλεντίνο Φατόρε δίπλα στον Μπράμπετς ήταν η δεύτερη λύση ανάγκης για τον προπονητή του Αρη, λόγω της απουσίας του Φαμπιάνο και των τραυματισμών του Βέλεθ και του Δεληζήση. Ο Αργεντινοϊσπανός ήταν η δεύτερη φορά στην καριέρα του που χρειάστηκε να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας και πρώτη φορά δίπλα στον Μπράμπετς. Ο Μοντόγια κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας, Βερστράτε και Νταρίντα ήταν οι δύο χαφ, ο Παναγίδης και ο Σουλεϊμάνοφ στα άκρα της επίθεσης και ο Πάρντο πίσω από τον Μορόν.

Ο Αρης στο α’ ημίχρονο για μία ακόμη φορά είχε προβλήματα τόσο στην ανάπτυξη, όσο και στην αποτελεσματικότητα στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου. Οι δύο ομάδες τα πήγαιναν καλά στο ανασταλτικό κομμάτι αλλά δεν είχαν πολλές λύσεις επιθετικά. Στην ουσία… αλληλοεξοντώθηκαν. Ο Αρης είχε ένα σουτ του Μορόν στο ξεκίνημα, μία κεφαλιά του Ισπανού λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου και άλλη μία του Μπράμπετς. Καμία ευκαιρία από τον άξονα ή με επίθεση χωρίς σέντρες από τα άκρα. Ο Σουλεϊμάνοφ παρότι είχε τις βοήθειες από τον Μοντόγια που ανέβαινε έκανε λάθη στην τελική πάσα ή έχανε εύκολα την μπάλα. Οι Νταρίντα και Πάρντο εγκλωβίστηκαν από τους μέσους του Βόλου και από τα αριστερά ο Φεράρι δεν είχε καλή συνεργασία με τον Παναγίδη που μάταια κινούνταν στον κενό χώρο αλλά μπάλα δεν έπαιρνε.

Ο Αρης πέτυχε γκολ με τον Μπράμπετς αλλά ακυρώθηκε, γιατί πριν τη στείλει στα δίχτυα η μπάλα χτύπησε στο χέρι του. Πριν όμως η μπάλα πάει στον Τσέχο είχε χτυπήσει στο χέρι αμυντικού του Βόλου, αλλά ο διαιτητής Τσιμεντερίδης δεν πήγε στο VAR και άφησε την απόφαση στον Varista Σιδηρόπουλο. Αντιθέτως ο διαιτητής πήγε στο VAR πριν καταλογίσει το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε ο Αρης.

Το γκολ των «κίτρινων» στο 60ο ήρθε κόντρα στην εξέλιξη του αγώνα και στην ουσία έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα. Ο Βόλος που ξεκίνησε αποφασισμένος για κάτι καλό το β’ ημίχρονο είχε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες (50ο, 53ο) αλλά δεν του απέφεραν κέρδος. Ετσι με το γκολ που πέτυχε ο Αρης πήρε ψυχολογία, υποχρέωσε τον αντίπαλο να ανεβάσει τις γραμμές με αποτέλεσμα να πετύχει ένα δεύτερο με τον Νταρίντα (75ο) και να «κλειδώσει» τη νίκη.

Ο Αρης δικαιούται να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό αποτέλεσμα και από το γεγονός ότι η μεσοαμυντική του λειτουργία ήταν ικανοποιητική και δεν υπήρξαν στιγμές πανικού ή επιπόλαιων ενεργειών. Κι όλα αυτά παρότι η αμυντική γραμμή ήταν με λύσεις ανάγκης. Χρειάζεται όμως να διορθώσει πολλά πράγματα στο επιθετικό κομμάτι κι αυτό ακόμη προβληματίζει τον Μάντζιο, όπως και η ανισορροπία που υπάρχει στην απόδοση μεταξύ των δύο ημιχρόνων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.