Υπάρχει ελπίδα για το κάτι παραπάνω την επόμενη χρονιά στο μπάσκετ της Θεσσαλονίκης;

Στέλιος Παρθενάκης12 Ιουνίου 2023

H σεζόν ολοκληρώθηκε και τυπικά για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης.

ΠΑΟΚ, Αρης και Ηρακλής ολοκλήρωσαν με συγκεκριμένο πρόσημο την προσπάθειά τους για φέτος και βλέπουν πως μπορούν να οργανώσουν την επόμενη.

Το ζητούμενο είναι κατά πόσο οι φίλαθλοι των τριών ομάδων με ιστορία και επιτυχίες μπορούν να περιμένουν μια καλύτερη ημέρα σε όλα τα επίπεδα.

Θα ξεκινήσουμε την ανάλυση από τον ΠΑΟΚ που σε γενικές γραμμές έκανε την καλύτερη δυνατή πορεία. Η ομάδα του Θανάση Χατζόπουλου πορεύτηκε με πλάνο μείωσης των χρεών και μπάτζετ πολύ συγκεκριμένο. Ο Αρης Λυκογιάννης αρχικά και ο Φώτης Τακιανός στη συνέχεια διαχειρίστηκαν ένα ανταγωνιστικό ρόστερ Ελλήνων και ξένων, χωρίς όμως να υπάρχει ο ηγέτης παίκτης και ο ψηλός σέντερ. Αυτά τα στοιχεία κόστισαν στα κρίσιμα ματς, αλλά σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην τετράδα με υπέρβαση, πήγε στα πλέι ιν του BCL και ήταν παρών στην τελική φάση του Κυπέλλου. Η διοίκηση χρειάζεται στήριξη από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και τον κόσμο, για να διατεθεί ένα μεγαλύτερό ποσό στην ενίσχυση του ρόστερ. Αλλιώς δεν θα υπάρχει εντυπωσιακή αλλαγή στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.

Πάμε τώρα στον Αρη του γεμάτου Αλεξανδρείου. Η 8η θέση αποτελεί μεγάλο πρόβλημα στην προσπάθεια της ομάδας να εξασφαλίσει μια καλή ευρωπαϊκή διοργάνωση, απαραίτητη συνθήκη για κάθε φιλόδοξο παίκτη. Η μείωση των χρεών θα αυξήσει το μπάτζετ και η παραμονή Καστρίτη είναι δύο σπουδαία όπλα. Ο Αρης καλείται να κάνει ένα πολύ καλύτερο ρόστερ και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του κόσμου του. Οι φίλαθλοι γέμισαν πολλές το Παλέ και είναι κοντά στην ομάδα όσο κανείς. Διοίκηση και προπονητικό τιμ θέλουν να πάνε ένα σκαλί παραπάνω σε Ελλάδα και Ευρώπη, όντας σαφώς πιο ισότιμος αντίπαλος με όλες τις ομάδες που τερμάτισαν πιο πάνω από τον Αρη φέτος.

Οσο για τον Ηρακλή, η χρονιά ξεκίνησε πολύ δύσκολα και το Ιβανώφειο ήταν το γνωστό καμίνι σε κάθε εντός έδρας ματς. Οι πολλές αλλαγές προπονητών, το περιορισμένο ρόστερ, αλλά το γεγονός ότι η ομάδα στήθηκε λίγο πριν το Πρωτάθλημα κόστισαν μια πιθανή διεκδίκηση της ανόδου.

Σε γενικές γραμμές ο Ηρακλής στάθηκε αξιοπρεπώς στην κανoνική διάρκεια, αλλά η διασταύρωση με τον Πανερυθραϊκό ήταν ότι χειρότερο στα πρoημιτελικά. Η ομάδα αποκλείστηκε άδοξα και πλέον μένει να φανεί η επόμενη ημέρα.

Ριζούλης και Παπαδόπουλος φαίνεται να είναι παρόντες και για την επόμενη περίοδο με σκοπό να γίνει ένα ρόστερ ανόδου. Η συνέντευξη Τύπου όταν γίνει θα δώσει απαντήσει σε όλα τα επίπεδα για τον «Γηραιό».

Με λίγα λόγια, αναμένεται ένα καθοριστικό καλοκαίρι που θα δείξει αν οι τρεις της Θεσσαλονίκης μπορούν να πάνε ένα σκαλοπάτι παραπάνω την επόμενη μπασκετική περίοδο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.