Ύδρα: Συνελήφθησαν οι επιβάτες της θαλαμηγού για τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν τη φωτιά

Metrosport Team22 Ιουνίου 2024

Στη σύλληψη 13 ατόμων που επέβαιναν στη θαλαμηγό και με τα πυροτεχνήματα που εκτόξευσαν προκάλεσαν φωτιά σε δύσβατη δασική έκταση της Ύδρας προχώρησαν οι αρχές.

Επιπλέον, οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν και στην κατάσχεση του σκάφους.

Σημειώνεται πως το μεσημέρι του Σαββάτου (22/6) το τουριστικό σκάφος κλήθηκε να μεταβεί στη Βουλιαγμένη και το ανακριτική τμήμα της Πυροσβεστικής πήρε καταθέσεις από όλους βρίσκονταν πάνω σε αυτό.

Μετά από το υλικό που συνέλεξαν οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 13 ατόμων.

Μετά τις καταθέσεις τους θα επιληφθεί ο εισαγγελέας ο οποίος με βάση το τι είπαν στην Πυροσβεστική θα αποφασίσει αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον τους και με ποιες κατηγορίες.

«Οργή και αγανάκτηση»

Μιλώντας στο Action24, ο δήμαρχος της Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, σημείωσε ότι στο σημείο επιχείρησε από την πρώτη στιγμή το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα.

 «Θέλω να εκφράσω την αγανάκτησή μου για το πόσο απερίσκεπτα λειτουργούν κάποιοι, θέτοντας σε κίνδυνο ένα ολόκληρο νησί, τον οικισμό και το περιβάλλον.

 Ο δήμος θα κινηθεί αστικά, όποτε υπάρχει τέτοιο περιστατικό στο νησί, δεν φαντάζεστε τί άγχος περνάμε, γιατί δεν έχουμε δασικούς δρόμους, τί η καταστροφή, τα έξοδα.

 Σε συνεργασία με νομικούς συμβούλους του δήμου θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της Ύδρας και του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού, είμαι πραγματικά αγανακτισμένος μόνο με τη σκέψη ότι κάποιοι απερίσκεπτοι στην άκρη του νησιού, εκεί που δεν τους βλέπει κανείς, έδρασαν με αυτό τον ανεύθυνο τρόπο», τόνισε ο ίδιος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.