Ξύπνησαν μνήμες 1992: ΛεΜπρόν και Κάρι όπως Μπάρκλεϊ-Τζόρνταν!

Κωστής Παναγιώτου09 Αυγούστου 2024

Η Εθνική Ομάδα των ΗΠΑ τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους Σέρβους, στον ημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά, αλλά οι ΛεΜπρόν Τζέιμς και Στεφ Κάρι την κατάλληλη στιγμή βγήκαν μπροστά και ξύπνησαν μνήμες 1992!

Το μακρινό 1992 οι ΗΠΑ αποφάσισαν να κατεβάσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης μια ομάδα, που δεν μπορούσε να συγκριθεί με καμία άλλη του παρελθόντος. Μάικλ Τζόρνταν, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, Μάτζικ Τζόνσον, Λάρι Μπερντ, Σκοτ Πίπεν και Καρλ Μαλόουν ήταν μερικοί από τους αστέρες εκείνης της ομαδάρας.

Χρειάστηκαν να περάσουν 32 χρόνια για να δούμε ένα ανάλογο ρόστερ από την Team USA, με τους κορυφαίους παίκτες του NBA να ενώνουν τις δυνάμεις τους, όπως οι ΛεΜπρόν, Κάρι, Ντουράντ, Εμπίντ, Μπούκερ, Έντουαρντς και Ντέιβις.

ΛεΜπρόν και Κάρι όπως Μπάρκλεϊ και Τζόρνταν

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ και ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν οι κορυφαίοι παίκτες και σκόρερ των ΗΠΑ, οδηγώντας τις ΗΠΑ στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. 

Ο Μπάρκλεϊ ολοκλήρωσε το τουρνουά ως ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης, έχοντας 18 πόντους ανά αγώνα, ενώ παράλληλα είχε 4.1 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 2.6 κλεψίματα κατά μέσο όρο σε 8 παιχνίδια.

Ο Τζόρνταν από την πλευρά του είχε 14.9 πόντους ανά αγώνα και ήταν ο δεύτερος σκόρερ των ΗΠΑ, έχοντας 4.8 ασίστ και 4.1 κλεψίματα κατά μέσο όρο σε 8 παιχνίδια, που αγωνίστηκε.

Αντίστοιχες επιδόσεις έχουν καταγράψει και φέτος οι ΛεΜπρόν και Κάρι, με τους δύο σούπερ σταρ να παίρνουν από χέρι τις ΗΠΑ, στον ημιτελικό με τη Σερβία, και να την οδηγούν στον τελικό, κόντρα στην οικοδέσποινα Γαλλία.

Ο "Βασιλιάς" στην αναμέτρηση με τους Σέρβους ήταν κυριαρχικός, πετυχαίνοντας triple-double, με 16 πόντους (4/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/3 βολές), 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ! 

Όσον αφορά τις επιδόσεις στο Ολυμπιακό τουρνουά, ο 39χρονος ΛεΜπρόν με 14.2 πόντους ανά αγώνα (81,3% στα δίποντα), είναι ο πρώτος σκόρερ των ΗΠΑ, ενώ την ίδια ώρα είναι πρώτος στις ασίστ (8.2) και στα ριμπάουντ (7) στο στρατόπεδο των Αμερικανών!

Ο ΛεΜπρόν όμως δεν ήταν μόνος του κόντρα στη Σερβία, καθώς ο Στεφ Κάρι αποφάσισε να σπάσει τα κοντέρ, σημειώνοντας 36 πόντους με 9/14 τρίποντα, ενώ είχε και 7 ριμπάουντ σε 33 λεπτά συμμετοχής!

Ο ηγέτης των Γουόριορς είναι ο δεύτερος σκόρερ των ΗΠΑ, με 13 πόντους ανά αγώνα, έχοντας 41,2% στα τρίποντα και 61,5% στα δίποντα!

Μάλιστα, οι δύο αστέρες είναι από τους κορυφαίους παίκτες των Αμερικανών στο plus/minus, με τον Ντουράντ να είναι ο μοναδικός που έχει καλύτερη επίδοση στο +/-, με 15.2, ενώ ο ΛεΜπρόν έχει 13.4 και ο Κάρι 13.2. Ουσιαστικά το plus/minus δείχνε το +/- των πόντων για την ομάδα όταν ο παίκτης βρίσκεται στο παρκέ.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.