Χιμπέρνιαν: Το… καμάρι του Εδιμβούργου-Ποια είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Γιώργος Μάντζιος06 Ιουλίου 2024

Κι όμως το καμάρι του Εδιμβούργου η ιστορική Χιμπέρνιαν μετράει 149 (!) χρόνια ζωής, αφού ιδρύθηκε το 1875! Στο παλμαρέ της μετράει 4 πρωταθλήματα Σκωτίας, αλλά πιο πρόσφατο το 1952, 3 κύπελλα Σκωτίας με πιο πρόσφατο το 2016 και 3 Λιγκ Καπ Σκωτίας, με πιο πρόσφατο το 2007.

Πέρυσι τερμάτισε στην 8η θέση του πρωταθλήματος Σκωτίας, ενώ ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή Ντέιβιντ Γκρέι, τον προηγούμενο μήνα «αναβαθμίστηκε» σε πρώτο προπονητή. Αγωνίστηκε στην Ευρώπη και στο Conference League, φτάνοντας μέχρι τα πλέι οφ, όταν και αποκλείστηκε από την Άστον Βίλα με συνολικό σκορ 8-0 στα δύο παιχνίδια απέναντι στους «χωριάτες». 

Η χρηματιστηριακή αξία της ομάδας είναι λίγο κάτω από τα 15 εκατομμύρια ευρώ και οι παίκτες με την μεγαλύτερη αξία είναι ο Ιβοριανός εξτρέμ Γιουάν (2 εκατομμύρια ευρώ) και ο Σκωτσέζος (με ρίζες από την Αυστραλία) επίσης εξτρέμ Μπόιλ (1,3 εκατομμύρια ευρώ). Μεταγραφικά η ομάδα έχει αποκτήσει ήδη τον Νιγηριανό αμυντικό Εκπιτετά από την Μπλάκπουλ, τον Ιρλανδό αμυντικό Ο ΄Χάρα από την ΜΚ Ντονς και δανεικό τον Τσέχο γκολκίπερ Μπούρσικ από την Κλαμπ Μπριζ.

Αντίθετα αποχώρησαν οι αμυντικοί Στίβενσον, Χάνλον και ο εξτρέμ ΜακΚάι, ενώ ανακοίνωσε ότι σταματάει την ενεργό δράση ο 40χρονος γκολκίπερ Μάρσαλ. Το νέο πρωτάθλημα στη Σκωτία ξεκινάει στις αρχές Αυγούστου, αλλά η Χιμπέρνιαν έχει υποχρεώσεις πιο πριν στο Λιγκ Καπ. Πρώτη επίσημη υποχρέωση για αυτήν, είναι το επόμενο Σάββατο (13/7) με αντίπαλο την Έλγκιν. Έχει δώσει ήδη δύο φιλικά τα οποία έχει κερδίσει, με την Έντινμπουργκ Σίτι, ομάδα γ΄ κατηγορίας (5-0) και την γερμανική Ντούισμπουργκ (1-0). Το σύστημα που χρησιμοποιεί συνήθως ο κόουτς Ντέβιντ Γκρέι είναι το 4-2-3-1.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.