Ξέσπασε ο Ευαγγελάτος για το πλιάτσικο στη Θεσσαλία: «Κύριε Βορίδη, όσοι συνελήφθησαν, αφέθηκαν ελεύθεροι την επόμενη ημέρα»

Metrosport Team13 Σεπτεμβρίου 2023

Σε μία εξοργιστική αποκάλυψη προχώρησε ο Νίκος Ευαγγελάτος, ο οποίος δήλωσε ότι όσοι συνελήφθησαν για πλιάτσικο στις περιοχές της Θεσσαλίας αφέθηκαν ελεύθεροι την επόμενη μέρα.

Την ώρα που η χώρα μετρά τις πληγές της έπειτα από το «χτύπημα» της κακοκαιρίας Daniel, ορισμένοι ασυνείδητοι συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την κατάσταση και να κάνουν πλιάτσικο στις περιουσίες των πλημμυροπαθών.

Ένας κάτοικος του χωριού Βλοχός μίλησε στην κάμερα του MEGA για ένα περιστατικό που έζησε χθες. «Χθες το απόγευμα εντοπίσαμε έναν άντρα με το ΙΧ έκανε βόλτες στο χωριό πάνω στο βουνό και έψαχνε τρόπο να μπει μέσα στο χωριό. Ευτυχώς έτυχε να περνάει ένα περιπολικό και συνελήφθη» είπε.

Ο παρουσιαστής του LiveNews μη μπορώντας να συγκρατήσει τα νεύρα του για το γεγονός ότι όσοι συνελήφθησαν αφέθηκαν αμέσως ελεύθεροι, απευθύνθηκε στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Μάκη Βορίδη και είπε: «Αυτό που θα πω θέλω να φτάσει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αντιλαμβάνομαι την ευαισθησία που έχει ο κύριος Βορίδης αλλά πρέπει κάποια πράγματα να αντιμετωπιστούν. Όχι για να γεμίσουμε τη χώρα φυλακές, ούτε για να γεμίσουμε τις φυλακές φυλακισμένους. Αλλά γιατί κάτι πρέπει ν αλλάξει κάτι. Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν πέντε συλλήψεις για πλιάτσικο. Είναι «άνθρωποι», οι οποίοι την ώρα που πνίγονταν συνάνθρωποι τους και έχαναν τα πάντα, εκείνοι πήγαιναν στα σπίτια και άρπαζαν τα πάντα. Στο σύνολο λοιπόν δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν να κάνουν πλιάτσικο στη Θεσσαλία. Σήμερα λοιπόν που έχουν περάσει πέντε μέρες από τη σύλληψη τους, ξέρετε που είναι οι πλιατσικολόγοι; Ελεύθεροι! Στα σπίτια τους είναι ή στο πλιάτσικο ξανά. Όσοι συνελήφθησαν για πλιάτσικο, αφέθησαν ελεύθεροι την επόμενη ώρα».

Οικονόμου: Περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλία για να αποφευχθεί το πλιάτσικο

«Έχουμε τεράστιες δυνάμεις στην περιοχή, ενισχύθηκαν με 100 άτομα τις τελευταίες τρεις μέρες. Γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέπεται το πλιάτσικο, οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ είναι άυπνοι για τον σκοπό αυτό. Όλοι είναι στο πεδίο για την αντιμετώπιση της κατάστασης»: αυτό τόνισε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις ενέργειες της αστυνομίας για τη φύλαξη των περιουσιών των ανθρώπων που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel».

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Οικονόμου είπε ότι γίνονται τακτικές περιπολίες εκεί όπου υπάρχουν και υποψίες ότι μπορεί κάποιοι να εκκινούν για να κάνουν πλιάτσικο. «Η ΕΛΑΣ είναι από την πρώτη στιγμή στον δρόμο. Γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να διαχειριστούμε αυτό το ζήτημα που έχει πολλές διαστάσεις»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.