Ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» στις παρυφές της Σούπερ Λίγκα

Δημήτρης Μπούζας02 Ιουλίου 2023

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης αποφάσισε να μπει στα πολύ βαθιά και με την βοήθεια της Ιντερπόλ, να αντιμετωπίσει και να εξαφανίσει τα πλυντήρια του «μαύρου χρήματος», που δρουν ανεξέλεγκτα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Φαινόμενο γενικής διαφθοράς και μαζικού εκμαυλισμού με συνέπειες που οδηγούν στην απώλεια ενός αστρονομικού ποσού δημοσίων εσόδων, χαρακτηρίζει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και υπεύθυνος των οικονομικών εγκλημάτων, τον παράνομο στοιχηματισμό και ότι άλλο «συναφές» προκύπτει μέσα από σκοτεινές συναλλαγές, στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήδη με εντολές του καλούνται να δραστηριοποιηθούν όλοι οι κατά τόπους, αλλά και κατά περίσταση εισαγγελείς, προκειμένου να υπάρξει ένας σοβαρός και υπεύθυνος συντονισμός για να συμμαζευτούν όλα όσα λερωμένα και άπλυτα έχουν μπει περιέργως στο περιθώριο. 

Ή εξακολουθούν τόσο φανερά και άλλο τόσο χύμα να προκαλούν την κοινή γνώμη. Ο ίδιος δίνοντας το σύνθημα, ανοίγει και πάλι κλειστούς φακέλους που οδηγήθηκαν στην αρχειοθέτηση επειδή νέα στοιχεία επιβαρυντικά προέκυψαν για κάποιους ύποπτους (πιθανότατα και ένοχους) μέσα από τα τελευταία διεθνή εντάλματα και την ενημέρωση που είχε από τις ειδικές διεθνείς υπηρεσίες για την παράνομη δραστηριότητα στον χώρο του αθλητισμού. 

Είναι γνωστό βέβαια ότι και στο κοντινό αλλά και στο απώτερο παρελθόν η Ιντερπόλ και αυτές οι διεθνείς υπηρεσίες είχαν ενημερώσει για πολύ σοβαρές υποθέσεις τις αντίστοιχες δικαστικές ελληνικές και αθλητικές Αρχές. Λέγεται μάλιστα πως υπήρχαν φάκελοι μέσα στους οποίους αναφερόντουσαν ονόματα και διευθύνσεις, ακόμη και συγγενικών προσώπων αναμεμειγμένων παραγόντων της Σούπερ Λίγκα, σε κατ΄ εξακολούθηση παράνομους στοιχηματισμούς. Φάκελοι οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί ή βρίσκονται σε κάποιο αρχείο, χωρίς να ασχοληθεί με αυτούς ο εισαγγελέας που τους έχει χρεωθεί. 

Την όλη υπόθεση θα την χαρακτηρίζαμε πονεμένη ιστορία και δεν θα κάναμε τον κόπο να ασχοληθούμε με τα νέα συνταρακτικά στοιχεία που μας έφεραν οι ξένοι, αν δεν μας προκαλούσε η επιμονή του κυρίου Βουρλιώτη να αναθεωρήσει ριζικά την μέχρι τώρα τακτική της αδιαφορίας (μάλλον της συγγνωστής αμέλειας) των ελληνικών δικαστικών και διωκτικών Αρχών. Κάπου σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε και να διευκρινίσουμε ότι παρουσιάζεται δικαιολογημένα και η υποψία ότι τα ηχηρά ονόματα υπόπτων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έκαναν «τζιζ» και ως εκ τούτου οι εισαγγελείς που τα χρεώθηκαν θεώρησαν φρόνιμο να μην ανοίξουν τους φακέλους. Σίγουρα θα έχετε ακούσει κατά καιρούς κάποιες ειδήσεις οι οποίες πολύ προσεκτικά μιλούσαν για εμπλοκή παραγόντων ομάδων της Σούπερ Λίγκα. 

Μέχρις εδώ όμως. Ούτε βήμα παραπάνω. Τα προσωπικά δεδομένα (κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια) εμπόδιζαν να προχωρήσουν οι προσεγγίσεις μέχρι την καρδιά των αποκαλύψεων. Στις παρυφές της Σούπερ Λίγκα εδώ και καιρό κάποιοι ξεπλένουν «μαύρο χρήμα». Και όχι με τον παράνομο στοιχηματισμό, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις όπως περίεργες συμφωνίες που αφορούν τις μεταγραφές. Θα θεωρούσαμε τον εαυτό μας ευτυχή, αν μπορούσαμε να προχωρήσουμε κι εμείς ένα βήμα παραπάνω και να σταθούμε στο πλευρό του κυρίου Βουρλιώτη, αλλά δυστυχώς - και παρά το γεγονός ότι έχουμε σοβαρές και τεκμηριωμένες πληροφορίες – αδυνατούμε να το κάνουμε, για λόγους εύκολα κατανοητούς πιστεύουμε και από μέρους σας. 

Ο κύριος Βουρλιώτης είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει θαρραλέα και επίμονα όπως άλλωστε το εξήγγειλε και όπως το διαβεβαιώνουν όσοι γνωρίζουν καλά τον χαρακτήρα του. Δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο και για την Σούπερ Λίγκα. Παρά το γεγονός ότι μερικά πλυντήρια δουλεύουν στις «παρυφές» της, από τη στιγμή που αναφέρονται ονομαστικά ως ύποπτοι στελέχη της και μάλιστα πολύ σημαντικά, δεν μπορούμε να της χρεώσουμε και την ευθύνη για τις απερίσκεπτες πράξεις τους.

Περιληπτικά και σε ότι αφορά την μεταγραφική δραστηριότητα (αν μπορούμε να πούμε δραστηριότητα την ακινησία) που παρατηρείται στον ΠΑΟΚ, αξίζει να σταθούμε στην «διαβεβαίωση» που διακινείται ότι εντός του 24ωρου θα έχει κλείσει το θέμα του σέντερ φορ, την πιθανή επιστροφή του Κετζιόρα τον οποίο είχαν οι υπεύθυνοι αφήσει ελεύθερο και την παραμονή για ένα χρόνο ακόμη στην ενεργό δράση του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Θα προσθέταμε και το όνομα του Μπάμπα που θεωρείται «κλεισμένη» μεταγραφή.

ΥΓ: Η ατάκα του Τζώρτζογλου για τον Αυγενάκη που μετακινήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, συμπλήρωσε την προχθεσινή δική μας, που αναφερόταν στις ντομάτες. Είπε ακριβώς ο Κρητικός ποδοσφαιράνθρωπος: «Ελπίζω οι αγρότες να μη χρειαστούν μητρώο για τις ντομάτες και τις πατάτες»!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.