Ξεκινά η ΠΑΟΚτσήδικη αρμάδα!

Metrosport Team19 Ιουνίου 2024

Γράφει ο: ΘΑΝΟΣ ΜΠΟΥΖΑΣ

Από σήμερα η ομάδα του ΠΑΟΚ αρχίζει να διακρίνει τις ποδοσφαιρικές προοπτικές αλλά και προκλήσεις του άμεσου μέλλοντος μετά την κλήρωση για τα προκριματικά του UEFA Champions League, αφού ο ΠΑΟΚ γνωρίζει πια τους πιθανούς αντιπάλους του, μέσα από το ζευγάρια της Μπάνια Λούκα και της Εγνάτια.

Αυτό το αναφέρουμε προκειμένου να καταδείξουμε ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος και επιβάλλεται να αξιοποιηθεί πλήρως από τούτη τη χρονική στιγμή. Είναι άσχημο συναίσθημα η μη επίλυση της παραμονής Μεϊτέ , κυρίως, αλλά και του Κεντζιόρα. Θέματα με παίκτες και ομάδες που μπορεί τούτη την στιγμή να λυθούν θετικά ή αρνητικά ή ακόμα να διαρκέσουν και για όλο το καλοκαίρι. Κάτι που απευχόμαστε. Ωστόσο ότι και να γίνει με τους «2» ο σύλλογος από σήμερα επιβάλλεται να αρχίζει να συγκεκριμενοποιεί τους στόχους προκειμένου να προχωρήσει στις κινήσεις του.

Διακυβεύονται το επόμενο δίμηνο ζητήματα υψίστης σημασίας τόσο για την ΠΑΕ όσο για τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους. Τα προσδοκώμενα έσοδα από την Ευρωπαϊκή πορεία λογικά θα ξεκινήσουν από τα 12.000.000 ευρώ και μπορεί να τριπλασιαστούν χωρίς σ’ αυτά να υπολογίζονται τα εισιτήρια, διαρκείας και μη, η αύξηση των χορηγών και διαφημιζόμενων, ακόμη και τα τηλεοπτικά μπόνους. Δε χρειάζεται να επεκταθούμε περισσότερο.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αντικρύσει με την κατάκτηση του πρωταθλήματος δύο χρυσοφόρες πηγές. Η πρώτη είναι αυτή που συνοψίζεται στα προαναφερόμενα έσοδα. Η δεύτερη όμως έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Έχει να κάνει με την πορεία, τους αντιπάλους, τα αποτελέσματα της ομάδας. Έχει να κάνει με την μετατροπή του σωματείου του ΠΑΟΚ από έναν πρωταγωνιστή στον Ελληνικό χώρο σε μια δυναμική και αποτελεσματική παρουσία στον Ευρωπαϊκό χώρο. Η συμμετοχή του συλλόγου στο γκρουπ των ισχυρών , αν συνδυαστεί με την πρόκριση και την απόκτηση και παραμονή των απαραίτητων ποδοσφαιριστών, θα δώσει την δυνατότητα στην ομάδα να αλλάξει επίπεδο.

Με τα δυο πρωταθλήματα(ουσιαστικά τρία), τα κύπελλα , την περυσινή Ευρωπαϊκή πορεία ο ΠΑΟΚ διαφοροποιεί το αγωνιστικό και σωματειακό του μέγεθος προς τα πάνω. Στην Ελλάδα το έχουν αποδεχτεί ακόμη και οι μεγαλύτεροι αντίπαλοί του. Δίκαιη η κατάκτηση του πρωταθλήματος ανέφεραν οι περισσότεροι ενώ δεν μπορεί να ξεχαστεί ότι αυτή η κατάκτηση έγινε μέσα στο Χαριλάου από έναν αντίπαλο που έδειχνε να προτιμά να κόψει το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ ακόμη και από το ίδιο το κύπελλο (διότι θα μπορούσε να παίξει ξεκούραστος και μη επιφορτισμένος με την κατάλληλη ποδοσφαιρική νοοτροπία).

Επίσης ο Κωνσταντέλιας, η παραμονή του και η πολυποίκιλη «αγάπη» που του δείχνουν συνεχώς οι «μικροί» φίλαθλοι όλης της Ελλάδας είναι ένα ακόμη τεράστιο κίνητρο για τη διοίκηση της ομάδας. Αυτό το κίνητρο απέδωσε με την παραμονή του Κωνσταντέλια. Εμείς από την πλευρά μας , θέλουμε, σχεδόν απαιτούμε από την διοίκηση να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες κινήσεις το συντομότερο δυνατόν και να αφήσει για τον Αύγουστο την πιθανότητα περεταίρω ενίσχυσης. Γνωρίζουμε ότι αυτή τη χρονική στιγμή η απόκτηση παικτών είναι δυσκολότερη και ίσως ακριβότερη σε σχέση με τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών. Όμως σύγκριση πρόκρισης και επιπλέον κόστους μεταγραφών δεν μπορεί να γίνει διότι τέτοιου είδους ευκαιρίες παρουσιάζονται σε μια ομάδα Ελληνική όπως ο ΠΑΟΚ αρκετά σπάνια. Είναι ευκαιρία από Ελληνική δύναμη να μετατραπεί σε Ευρωπαϊκή σημαντική παρουσία!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.