«Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ξεκάθαρα ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ»

Metrosport Team12 Μαΐου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιρικός αναλυτής, Τάσος Ματθαίου, και μίλησε για τη διαφορά του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ με βάση τα στατιστικά.

Μεταξύ άλλων όσα είπε: «Ο Ολυμπιακός έχει μία βελτίωση σε πολλούς τομείς, στα ενεργητικά στατιστικά, σε σχέση με την κανονική διάρκεια. Εχασε κομβικά παιχνίδια και βγήκε εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Οι δύο ομάδες κάνουν ίδιοι ευκαιρίες στα παιχνίδια, τις εκμεταλλεύεται περισσότερο, κάνει περισσότερα σουτ στην εστία αλλά ο ΠΑΟΚ είναι πιο εύστοχος. Ο Ολυμπιακός έπεσε στο θέμα της κατοχής στο 49%, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο 56% στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει πιο εύκολο στο τελικό τρίτο και στο κουτί του αντιπάλου, ο ΠΑΟΚ πατάει 18 φορές την περιοχή του αντιπάλου.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός εκτελεί περισσότερες φορές. Εχει κάνει 27 τελικές από μετάβαση, δηλαδή τρεις τελικές ανά παιχνίδι. Επίσης, ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες τελικές από τον άξονα, ενώ ο ΠΑΟΚ προτιμούσε από την αρχή του πρωταθλήματος να δημιουργήσει τελικές από τα πλευρά, κυρίως από τα αριστερά. Εχει κάνει μια εσωτερική μεταγραφή ο Φορτούνης, έχει παίξει και στα 9 παιχνίδια. Ξεκάθαρα καλύτερος παίκτης των πλέι οφ είναι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς για τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ έχει πιο μπερδεμένο ρόστερ στα πλέι οφ σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Ο Τάισον έδωσε πράγματα στον Δικέφαλο αλλά η ομάδα εξαρτάται από περισσότερο από το ομαδικό κομμάτι όχι τόσο από το ατομικό. Από τότε που μπήκε ο Κωνσταντέλιας στην ομάδα, το κομμάτι του πρέσινγκ είναι πολύ ψηλά για τον ΠΑΟΚ και πολύ ψηλότερα από τον Ολυμπιακό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.