Ξανά στους δρόμους οι αγρότες λόγω «Daniel» οι αγρότες - Τι καταγγέλλουν

Metrosport Team10 Οκτωβρίου 2024

Ξανά στους δρόμους βγήκαν το πρωί της Πέμπτης (10/10) οι αγρότες της Θεσσαλίας, διαμαρτυρόμενοι για την αδυναμία της κυβέρνησης να αποζημιώσει τους πληγέντες από την κακοκαιρία «Daniel».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι αγρότες, που συμμετείχαν στην προγραμματισμένη κινητοποίηση των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας στον ΕΛΓΑ Λάρισας, οι αποζημιώσεις που προτείνει η κυβέρνηση δεν μπορούν να καλύψουν «τις ζημιές στην παραγωγή, τις αδικίες που έγιναν και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν ακόμη σε συναδέλφους, ενώ οι κτηνοτρόφοι δεν αποπληρώθηκαν ακόμη».

Παράλληλα, αναφέρουν ότι για πρώτη φορά ζητούν από τους παραγωγούς να υποβάλουν υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων ότι συμφωνούν με τα πορίσματα του ΕΛΓΑ, χωρίς να αναφέρουν τα αίτια αυτής της απαίτησης. 

Μάλιστα, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων καλούν την κυβέρνηση «να σταματήσει εδώ και τώρα αυτή την απαράδεκτη διαδικασία και τους αγρότες να μην επιστρέψουν ούτε ένα ευρώ», αναφέρουν ότι θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους «για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε και μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να έχουμε κατακτήσεις και να σταματήσουμε την επίθεση στις τσέπες μας». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.