Τραγωδία στη Χαλκιδική: Τι υποστηρίζει για το δυστύχημα ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ

Metrosport Team20 Αυγούστου 2024

Eλεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην εισαγγελέα, οι δύο συλληφθέντες ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού, πάνω στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος και για ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα πάρκ. Rαγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου Ιωάννη Κ. σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται το λούνα παρκ λειτουργούσε δίχως άδεια σε ιδιωτικό οικόπεδο. 

Ήδη από νωρίς το πρωί της Τρίτης (20/8) συνελήφθη ο ιδιοκτήτης και αναμένεται να απολογηθεί. Ενώ κατά τις μεσημεριανές ώρες ο 21χρονος χειριστής του μηχανήματος που εξαφανίστηκε μετά το τραγικό συμβάν παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Κικλίς και και μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Κασσάνδρας, το οποίο διεξάγει την προκαταρκτική έρευνα για το δυστύχημα. Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την αναζήτηση ευθυνών των τοπικών και κρατικών Αρχών σχετικά με όσα αναφέρονται για την παράνομη λειτουργία του λούνα παρκ.

Όπως είχε επισημάνει η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά Δήμος είναι αρμόδιος να παραλάβει τη γνωστοποίηση λειτουργίας του λούνα παρκ ενώ τα μηχανήματα ελέγχονται από άλλες αρχές που υπάγονται στο υπουργείο Ανάπτυξης: «Εμείς μάθαμε στις 12 Ιουλίου ότι λειτουργούσε από το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. και ζητήσαμε να καταθέσει την γνωστοποίηση» τόνισε η κ. Χαλκιά προσθέτοντας ότι θα προχωρούσε στην επιβολή κυρώσεων «όπως προβλέπονται από σχετική ΚΥΑ του 2022, δηλαδή στο πρόστιμο των 30.000 ευρώ ενώ θα συνέρχονταν η δημοτική επιτροπή για την επιβολή της σφράγισης του χώρους καθώς ποτέ δεν κατέθεσε την γνωστοποίηση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtub

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.