World Cup 2023: Η Σλοβενία την 7η θέση, ο Ντατόμε την αποθέωση

Metrosport Team09 Σεπτεμβρίου 2023

Η Σλοβενία είναι η ομάδα που κατέκτησε την 7η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αφού νίκησε την Ιταλία σε αυτό το ματς κατάταξης με 89-85. Ήταν ένα παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία ως το τελευταίο της σπουδαίας καριέρας του Τζίτζι Ντατόμε. 3:26 πριν το τέλος ο Ιταλός φόργουορντ αντικαταστάθηκε για να προκαλέσει ένα συγκινητικό standing ovation και με τους συμπαίκτες του να τον αγκαλιάζουν σε μία πολύ ξεχωριστή στιγμή.


Παρότι το ματς είχε μηδενική, επί της ουσίας, διακύβευμα, οι δύο ομάδες μόνο αδιάφορες δεν παρουσιάστηκαν στο παρκέ και προσέφεραν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Με 12 πόντους του Λούκα Ντόντσιτς η Σλοβενία έκλεισε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη με 42-41.

Οι Σλοβένοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και βρέθηκαν μπροστά με 11 (44-55 στο 23’) και 15 (50-65 στο 27’) με τον Magic Luka να συνεχίζει να παίζει με μεγάλη διάθεση παρά την έλλειψη κινήτρου. Η Ιταλία όμως δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και ισοφάρισε στους 76 πόντους, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος.

Τα τελευταία λεπτά είχαν δραματικό χαρακτήρα με τον Τσέμπασεκ να κάνει το 86-85 με τρίποντο στα 40’’ για να ακολουθήσουν βολές του Χρόβατ και του Ντράγκιτς που «σφράγισαν» τη σλοβένικη νίκη.

Ο Λούκα Ντόντσιτς έκλεισε τη διοργάνωση «αγγίζοντας» το triple-double με 29 πόντους, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ αν και έκανε 9 λάθη. Για την Ιταλία ο Μάρκο Σπίσου είχε 22 πόντους με 6/11 τρίποντα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.