Βρούτσης: «Το Καυτανζόγλειο να γίνει το ΟΑΚΑ της Β.Ελλάδας- Συμφωνία με την ΚΑΕ Άρης για τη χρήση και την αναβάθμιση του Αλεξανδρείου»

Metrosport Team10 Σεπτεμβρίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, παρουσιάζοντας ένα πλάνο αναβάθμισης των αθλητικών δημόσιων υποδομών της Θεσσαλονίκης τα οποία χρήζουν οικονομικής ενίσχυσης για να καθιστούν λειτουργικά και καθολικά προσβάσιμα από τους κατοίκους της πόλης. 

Διαβάστε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα και τα έργα που παρουσίασε στον αέρα του Metropolis 95.5: «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα το υπουργείο είπα πως θα κάνουμε μια αναγέννηση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης. Και τώρα έναν χρόνο μετά από την ανάληψη των καθηκόντων μου, έχω ένα σχέδιο με απόλυτο χρονοδιάγραμμα και πόρους διασφαλισμένους, με έργα δρομολογημένα. Είμαι έτοιμος να ανακοινώσω όχι απλά την έναρξή τους, γιατί πολλά έχουν ήδη ξεκινήσει και γίνονται, αλλά και το χρονοδιάγραμμά υλοποίησης, που το τέλος τους θα βρει πραγματικά ένα νέο αθλητικό περιβάλλον για όλη τη Θεσσαλονίκη.

Το Καυτανζόγλειο, το οποίο από την ίδρυσή του δεν μπόρεσε ποτέ να ξεκινήσει με την κανονικότητα της ασφάλειας και τις σχετικές άδειες, προχθές με τον πρόεδρο κ.Τσάκο παρουσία και του διοικητικού συμβουλίου, υπογράψαμε για πρώτη φορά την πυρασφάλεια του γηπέδου. Ένα έργο 760.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε και η στατική επάρκεια στο κάτω διάζωμα του γηπέδου. Έτσι, λοιπόν, επανεκκινείται το Καυτανζόγλειο με όρους ασφαλείας. Για πρώτη φορά υποδεχόμαστε τον Ηρακλή με μεγάλη χαρά, και ο Ηρακλής μπαίνει από την πόρτα και όχι τα κάγκελα. Σε λίγα χρόνια, καθώς υπάρχουν πόροι 150% προσαυξημένοι σε σχέση με το παρελθόν, τα χρήματα αυτά θα κατευθύνονται κάθε χρόνο σε έργα αναβάθμισης, βελτίωσης και εκσυχρονισμού του  Καυτανζογλείου. Στόχος και σκοπός είναι το Καυτανζόγλειο να γίνει το ΟΑΚΑ της Βορείου Ελλάδος. Το χρονοδιάγραμμα ξεκίνησε. Ήδη υλοποιούνται έργα και αυτό ήδη ανακοινώθηκε προχθές.

Σε πρώτο χρόνο θα μπορεί να υποδεχτεί 8.200 άτομα και ετοιμάζουμε και τη δεύτερη στατική μελέτη, ώστε να καταστεί λειτουργικό όλο το γήπεδο μέχρι τέλος του 2025. Όλα αυτά γίνονται για πρώτη φορά με όρους ασφάλειας. Με σοβαρότητα κα ευθύνη δαπανούμε πόρους για την ασφάλεια και των φιλάθλων, των προπονητών και γενικά του κόσμου του αθλητισμού. Μόλις κλείσουμε αυτή την πρώτη μεγάλη υλοποίηση, θα έρχονται κάθε χρόνο χρήματα για νέες αθλητικές παρεμβάσεις. Οι πόροι θα προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, που είναι δεδομένοι και διασφαλισμένοι μόνιμα. Για δεκαετίες ήταν παγωμένος ο προϋπολογισμός του Καυτανζογλείου.  

Το ΕΑΚ από την άλλη, είχε εξίσου για πολλά χρόνια παγωμένο προϋπολογισμό, και από πέρυσι έχουμε αύξηση 48.9%, δηλαδή 1,5 εκατομμύριο ευρώ κάθε χρόνο. Εδώ ξεκινάμε με το σπίτι της γυμναστικής «Γιάννης Μελλισανίδης», στην Μίκρα. 

Δεν θα ξαναμπεί νερό στο Σπίτι της Γυμναστικής, με ένα έργο των 100.000 ευρώ που θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2025. Ήδη τοποθετήθηκε ολοκαίνουριο ταπί για την γυμναστική των παιδιών και εξελίσσεται διαγωνισμός προμήθειας αθλητικού υπερσύγχρονου υλικού, αξίας 300.000 ευρώ. Εκτιμώ πως μέχρι το τέλος του 2024 θα έχουν μπει, άντε μέχρι αρχές του 2025. Άρα, το σπίτι της γυμναστικής αποκτά ουσιαστικό περιεχόμενο, εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται. 

Στο Σπίτι του Βόλεϊ, και πάλι στην Μίκρα, υπογράψαμε συμβόλαιο συνεργασίας. Το 2025 θα μπει το νέο πάραφλεξ και για πρώτη φορά ανακαινίζονται όλα τα αποδυτήρια και τοποθετείται νέα οροφή. Οι παρεμβάσεις εδώ είναι 100.000 ευρώ.

Αναβαθμίζουμε πλήρως το Σπίτι του Μπάσκετ στη Μίκρα, αλλά και του χάντμπολ. Εκεί τοποθετείται νέο πάραφλεξ αξίας 50.000 ευρώ. Αυτό γίνεται μετά από 20 χρόνια.

Και φτάνουμε στο τελευταίο, που υπογράφουμε με την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας προγραμματική σύμβαση 1,2 εκατομμύρια ευρώ ώστε να αποδοθεί για χρήση στο μπάσκετ, στο βόλεϊ και σε άλλα αθλήματα, ώστε η Εθνική ομάδα βόλεϊ να έχει το δικό της γήπεδο.

Επίσης, στο Αλεξάνδρειο πετύχαμε συμφωνία και με την ΚΑΕ Άρης. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος που η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης είναι πολύ ευχαριστημένη γιατί το γήπεδο θα είναι οικονομικά βιώσιμο. Παραδίδουμε και εκσυγχρονίζουμε το Αλεξάνδρειο, με κλιματισμό και νέα στρώματα για τους αθλητές, επιδιορθώνοντας πολλά πράγματα. Πλέον ο Άρης θα έχει μια έδρα στην οποία μπορεί να είναι βιώσιμη για την τσέπη του ταμείου της ΚΑΕ Άρης

Στο τέλος του 2025, όταν θα έχουν γίνει όλα αυτά, θα υπάρχει μια νέα δέσμη ανακοινώσεων. Δηλαδή οι δύο πρόεδροι, του Καυτανζογλείου και του ΕΑΚ θα ετοιμάσουν μαζί με εμένα μια νέα δέσμη αναβαθμισμένων παρεμβάσεων στα δύο αθλητικά εθνικά κέντρα για το 2026 και μετά το 2027. Και κάθε χρόνο τα χρήματα που έρχονται θα επενδύονται στις κυψέλες του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης, όλων των σωματίων της πόλης».

Παράλληλα, για μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που μπορούν να φιλοξενηθούν στην Θεσσαλονίκη, τόνισε πως: «Όλες οι μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις είναι καλοδεχούμενες. Αλλά για να αποφασίσεις να κάνεις την υποδοχή μιας τέτοιας διοργάνωσης θα πρέπει να μελετηθεί καλά το κόστος της, το πως θα γίνει και που θα γίνει.

Για να γίνει με ασφάλεια και σωστό προγραμματισμένο τρόπο. Πάντως αυτό είναι εσωτερική δουλειά του Υπουργείου που δείχνει ότι το κάνουμε με σχολαστικό τρόπο και βιώσιμους όρους. Είμαστε ανοιχτή σε οποιαδήποτε μεγάλη αθλητική διοργάνωση, είναι καλοδεχούμενη και ειδικά στην Θεσσαλονίκη».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.