ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος: Η μπλε φανέλα στον Γιούρι Λεϊτάο - Βρούτσης: "Διαδρομή γέφυρα ανάμεσα σε Μ.Αλέξανδρο και Καλλιμάρμαρο"

Παναγιώτα Χαλκιά15 Μαΐου 2024

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 αρχιζει σήμερα (15/5) στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο ετάπ είναι χωρισμένο σε δύο σκέλη.

Στις 9.30 το πρωι άρχισε η ατομική χρονομέτρηση, μήκους 6 χιλιομέτρων, που διεξήχθη στην παραλία της Θεσσαλονίκης με σημείο εκκίνησης την πλατεία Λευκού Πύργου, ενδιάμεσο πέρασμα/αναστροφή στο Μέγαρο Μουσικής και τερματισμό στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Νικητής σε αυτή τη φάση ήταν Γιούρι Λεϊτάο, ο οποίος είχε παρει την πρωτιά το 2023 και επιστρέφει στην Ελλάδα με μεγάλες προσδοκίες ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε και ο 19χρονος Κύπριος αθλητής, Bogdan Zabelinskiy.

Παρόντες στο χώρο ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς και ο Περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου, Γιώργος Χατζήμαρκος. Οι δύο άνδρες μοίρασαν συγχαρητήρια σε όσους βοηθήσουν για να γίνει η διοργάνωση πραγματικότητα ενώ δεν χάλασαν το χατήρι των απλών πολιτών που θέλησαν να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας υποστήριξε πόσο σημαντική είναι η διοργάνωση αυτή για την πόλη της Θεσσαλονίκης και παράλληλα πόσο χρήσιμο είναι το ποδήλατο στην καθημερινότητα μας. Επιπλέον, προανήγγειλε την επέκταση του ποδηλατόδρομου σε όλο το μήκος του Θερμαϊκού ώστε να μπορούν οι πολίτες να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το ποδήλατο τους, το οποίο είναι ένα μέσο μετακίνησης και ζωής. Τελος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές.

Ο Γιώργος Χατζημάρκος έδωσε συγχαρητήρια για τη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε τη χαρά και την τιμή του που βρίσκεται σε αυτό το γεγονός και την επιθυμία του την επόμενη χρονιά να συνδυάσει η διαδρομή την Κεντρική Μακεδονία με την Περιφέρεια του Νότιου Αιγαίου. "Το ποδήλατο είναι κοινωνική υγεία. Είναι χαρά για την Περιφέρεια και το Υπουργείο να στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Δίνουμε το μήνυμα για την αλλαγή που θα ερθει στη ζωή όλων μας. Είναι υποδειγματικος ο τρόπος οργάνωσης, οφείλω να δώσω συγχαρητήρια".

Στην παρέα τους αργότερα προστέθηκε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξη του για το πόσο εντυπωσιακή είναι η διοργάνωση και πόσο "έτοιμη" ηταν η Θεσσαλονίκη για αυτή τη διοργάνωση. Έδωσε συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν ενώ κατέληξε ότι η διαδρομή αυτή θα είναι μοναδική και οι αθλητές θα διασχίσουν μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στον Μέγα Αλέξανδρο και το Καλλιμάρμαρο Παναθηναΐκό Στάδιο.

"Άξιζε στη Θεσσαλονίκη μια τέτοια διοργάνωση. Μεγάλη ημέρα για την ωραία μας πόλη τη Θεσσαλονίκη. Την αγαπάμε και την έχουμε στην καρδιά μας. Μπαίνε στο επίκεντρο και μέσα από τα κανάλια που καλύπτουν το γεγονός η εικόνα του Λευκού Πύργου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε όλο τον κόσμο".

Λίγες ώρες μετά οι ποδηλάτες θα βρεθούν εκ νέου στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου, από όπου στις 15:30 θα αρχίσει το δεύτερο σκέλος της πρώτης αγωνιστικής ημέρας, το ημι-ετάπ μήκους 92.46 χιλιομέτρων, που θα τους οδηγήσει από τη Θεσσαλονίκη στην Παραλία Κατερίνης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.