«Βροχή» εκατομμυρίων στο νέο Champions League-Τα νούμερα που «ζαλίζουν»

Χρύσανθος Δοβλέτογλου16 Σεπτεμβρίου 2024

Περισσότερα παιχνίδια, περισσότερα χρήματα. Αυτά είναι τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά των νέων ευρωπαϊκών διοργανώσεων που ξεκινούν, πρώτα το Champions League, μετά το Europa League και στη συνέχεια το Conference. 

Η UEFA θα μοιράσει συνολικά 2 δις 467 εκατομμύρια ευρώ στο Champions League, 565 εκατομμύρια ευρώ στο Europa League και 285 εκατομμύρια ευρώ στο Conference, έναντι 465 και 235 πριν.

Είναι αναμφισβήτητα η διοργάνωση που έχουμε «ερωτευτεί» εδώ και δεκαετίες και την Τρίτη (17/9) αρχίζει με νέα μορφή. Από την UEFA ανέφεραν ότι οι αλλαγές ήταν στα σκαριά εδώ και χρόνια και πώς, πλέον, ωρίμασε το περιβάλλον για να τεθούν σε εφαρμογή και να φέρουν μεγάλα οικονομικά οφέλη στα ταμεία των συλλόγων.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα διαθέσει τα κέρδη των ομάδων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε τρεις φάσεις: Με μια πρώτη αμοιβή (670 εκατομμύρια ευρώ), μια αμοιβή απόδοσης ανά αγώνα (914 εκατομμύρια ευρώ) και την τελική αμοιβή (853 εκατομμύρια ευρώ). 

Από 2 δις 32 εκατομμύρια ευρώ, το ποσό πήγε στα 2 δις 467 εκατομμύρια ευρώ. Οι ομάδες της League Phase θα λάβουν από 18,62 εκατομμύρια η κάθε μία, ενώ κάθε νίκη θα πληρώνεται με 2,1 εκατομμύρια ευρώ και κάθε ισοπαλία με 700.000 ευρώ. Μέχρι τώρα για τη συμμετοχή στη φάση των ομίλων κάθε ομάδα εξασφάλιζε 15,64 εκατομμύρια ευρώ. 

Από την άλλη, η νίκη πλήρωνε περισσότερα και συγκεκριμένα 2,8 εκατομμύρια ευρώ και η ισοπαλία 900.000 ευρώ. Μέχρι τώρα για τη συμμετοχή στη φάση των «16» δινόταν 9,6 εκατομμύρια ευρώ, στους προημιτελικούς 10,6 εκατομμύρια ευρώ, στους ημιτελικούς 12,5 εκατομμύρια ευρώ, στον τελικό 15,5 εκατομμύρια ευρώ και για τον τίτλο, άλλα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. 

* Τα ποσά πριν και τώρα από το γράφημα της Marca

Τώρα οι ομάδες που θα περάσουν στην επόμενη φάση θα λάβουν επιπλέον 11 εκατομμύρια ευρώ, που θα είναι 12,5 αν προκριθούν στα προημιτελικά, 15 για τα ημιτελικά και 18,5 για τους δύο φιναλίστ της διοργάνωσης, συν άλλα 6,5 για την τροπαιούχο ομάδα.

Επιπλέον, το νέο φορμάτ περιλαμβάνει μπόνους για την κατάταξη στη League Phase, όπου η χειρότερη ομάδα θα λάβει 275.000 ευρώ και η πρωταθλήτρια αυτής της φάσης 9,9 εκατομμύρια ευρώ. 

Σε αυτή τη «βροχή» εκατομμυρίων θα πρέπει να προσθέσουμε τα 853 εκατομμύρια ευρώ που θα διανεμηθούν από το «market pool», το οποίο αφορά τα οπτικοακουστικά δικαιώματα, με διαφορετικά κριτήρια, ανάλογα την ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.