Βρήκε ταυτότητα, θέλει βαθμούς

Γιώργος Στράντζαλης07 Δεκεμβρίου 2023

Πολλές φορές οι συγκρίσεις κρύβουν παγίδες και οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα. Συγκρίνοντας, όμως, το ξεκίνημα του Αρη στη φετινή σεζόν μέχρι και τον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ, όπου ολοκληρώθηκε ο α’ γύρος, είναι φανερό ότι οι Κιτρινόμαυροι πιστοποίησαν την βελτίωση σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού τους και ότι σταδιακά η ομάδα αποκτά την (χαμένη) αγωνιστική ταυτότητα που θέλει ο Άκης Μάντζιος. Εκείνο που χρειάζεται ωστόσο στον β’ γύρο για να διεκδικήσει τη 4η θέση είναι καλύτερα αποτελέσματα και περισσότερους βαθμούς. Παράλληλα ασφαλώς με την ουσιαστική ενίσχυση που θέλει στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ώστε να ανεβάσει τον πήχη και να μπορέσει να αλλάξει τα δεδομένα….

1) Τα κατορθώματα του Λορέν Μορόν στην επίθεση έχουν ξορκίσει μέχρι στιγμής μια κακοδαιμονία που χρόνια τώρα “ακολουθούσε” τον Αρη. Ο Ισπανός επιθετικός είναι το σημείο αναφορά της φετινής ομάδας και καθόλου τυχαία το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στις πιο πετυχημένες μεταγραφές των ομάδων της Super League. Με επτά γκολ και δύο ασίστ σε 13 αγώνες είναι πρώτος σκόρερ του Αρη και του Πρωταθλήματος (μαζί με τον Ελ Κααμπί), έχοντας συμμετοχή στο 50% των τερμάτων που πέτυχαν οι Κιτρινόμαυροι στον α’ γύρο. 

Ο Μορόν διανύει εξαιρετική αγωνιστική περίοδο, έπειτα από μια διετία απόλυτης ανομβρίας στην Ισπανία κι αν συνεχίσει έτσι, με τα ίδια νούμερα, είναι σίγουρο ότι μπορεί να εξελιχθεί σε “ρυθμιστή” της πορείας του Αρη στο Πρωτάθλημα. Σίγουρα όμως θα χρειαστεί να έχει ένα back up και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι άνθρωποι της ομάδας ενόψει της μεταγραφικής περιόδου.

2) Το περασμένο καλοκαίρι ο Αρης αποφάσισε να προχωρήσει σε ολικό λίφτινγκ του ρόστερ και προχώρησε συνολικά σε 19 μεταγραφές, γεγονός που αν μη τι άλλο παίζει το ρόλο του στα σκαμπανεβάσματα που έχει στην απόδοσή της ομάδας. Σε πολλές περιπτώσεις είναι ξεκάθαρο όμως ότι οι Κιτρινόμαυροι αγόρασαν ποσότητα και όχι ποιότητα, καθώς παίκτες οι οποίοι αποκτήθηκαν με σκοπό να καλύψουν κενά και να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στο αγωνιστικό πλάνο βλέπουμε ότι δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις αλλά και στις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν με τη μεταγραφή τους. 

Τέτοια παραδείγματα είναι οι Πάβισιτς, Μενέντες, Κάρλσον, Σαμόρα, Ματαρίτα κ.α. Παίκτες οι οποίοι έχουν απογοητεύσει με την μέχρι τώρα παρουσία τους και αναγκάζουν τον Αρη να βγει στην αγορά του Ιανουαρίου για να αναβαθμίσει ποιοτικά ρόστερ του.

3) Σε 13 αγώνες του α’ γύρου, ποτέ ο Αρης δεν παρατάχθηκε με την ίδια ενδεκάδα! Γεγονός που σημείωσε ο Άκης Μάντζιος σε προηγούμενες δηλώσεις του, θέλοντας να αναδείξει τόσο τα πάρα πολλά προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν και δυσκόλεψαν το έργο του, όσο βέβαια και την έλλειψη σταθερού κορμού στην ομάδα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο Αρης από το ξεκίνημα της σεζόν και με ελάχιστες εξαιρέσεις να παρουσιάζει πολλά αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις πλήρωσε με απώλειες βαθμών που θεωρητικά ήταν… εκτός προγράμματος.

4) Το όνομα του Μιχάλη Παναγίδη άρχισε να ακούγεται (πιο) δυνατά στην Super League όταν ο Άκης Μάντζιος αποφάσισε να του παρέχει ευκαιρίες και να τον βάζει δυνατά το rotation. Ο νεαρός winger είναι πλέον από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής σεζόν καθώς όχι μόνο μπήκε δυνατά στην “εξίσωση” αλλά με την εικόνα του και το γεγονός ότι ο Αρης έχει… θεματάκια στις πλευρές της επίθεσης, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Ο αγώνας με την ΑΕΚ ήταν ο πέμπτος διαδοχικός που ο 19άχρονος χρησιμοποιήθηκε από τον Άκη Μάντζιο στο αρχικό σχήμα. Πλέον όμως είναι… στα πιτς καθώς αποχώρησε τραυματίας με θλάση και θα χρειαστεί χρόνο ώστε να επανέλθει.

5) Η εικόνα του Αρη στους τελευταίους δύο αγώνες με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ είναι ικανό δείγμα, βάσει και των υψηλών απαιτήσεων, να πιστοποιήσουν την βελτίωση της ομάδας σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού της και παράλληλα να επιβεβαιώσουν τις δεδομένες ελλείψεις που έχει το ρόστερ σε συγκεκριμένες θέσεις που πρέπει να καλυφθούν με μεταγραφές. Μετά από 11 αγώνες με τον Μάντζιο στον πάγκο όμως είναι φανερό ότι η ομάδα αποκτά την ταυτότητα που θέλει ο προπονητής και προσπαθεί να παίξει με βάση τα δικά του θέλω. Ασφαλώς δύο αγώνες δεν αρκούν και είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα χρειάζεται στον β’ γύρο να κάνει το κάτι παραπάνω, ν’ αποκτήσει διάρκεια στο παιχνίδι της και να πάρει αποτελέσματα που θα την διατηρήσουν σε τροχιά τετράδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.