Βρήκαν να ασχολούνται στον... Panathinaikos για να κρατούν ζωντανές τις ψευδαισθήσεις

Στέλιος Γρηγοριάδης29 Δεκεμβρίου 2023

Βρήκαν δουλειά στον Παναθηναϊκό, να είναι καλά ο Αλαφούζος. Ευαίσθητοι και αναίσθητοι, λογικοί και παράλογοι, ξέχασαν αμέσως την αναίτια και άγαρμπη απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ασχολούνται με τον Φατίχ Τερίμ, προσπαθώντας να “ψήσουν” τους εαυτούς τους ότι έχουν τώρα πια το Πρωτάθλημα στο τσεπάκι.

Δηλαδή, ο δεύτερος στη βαθμολογία, με έναν βαθμό διαφορά από τον πρώτο, έπρεπε να αλλάξει τον προπονητή πριν καν φτάσουμε στα μισά της σεζόν, για να σιγουρέψει την κατάκτηση του τίτλου. Αλλά και των τίτλων, γιατί όχι; Μπορεί οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι, χάρη στον Τούρκο, θα πανηγυρίσουν το νταμπλ. Οι φαντασιώσεις δεν απαγορεύονται. Ούτε και η ανοησία...

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς υπάρχουν άνθρωποι ακόμη που πιστεύουν σε μάγους προπονητές. Σε προπονητές θαυματοποιούς, οι οποίοι μπορούν να μεταμορφώνουν σε πρίγκηπες τους βάτραχους, όπως γίνεται στα παραμύθια. Σε προπονητές, που παίκτες από άχρηστους έως μέτριους θα τους κάνουν παικταράδες. Και θα πάρουν μια ομάδα με ένα συγκεκριμένο εύρος δυνατοτήτων και θα την “απογειώσουν”.

Την απάντηση τη δίνουν στους αφελείς οι ίδιοι οι προπονητές. Ακόμη και οι πιο φημισμένοι, που έχουν πολλούς λόγους να υπερεκτιμούν και να υπερπροβάλλουν το έργο τους για να διατηρούν και να απλώνουν ακόμη περισσότερο τη φήμη τους και το κασέ τους. “Οι παίκτες κάνουν μάγκα τον προπονητή”, λένε. Και έτσι είναι. Αυτό συμβαίνει πάντα και παντού. Το αντίθετο, ποτέ και πουθενά.

Οταν οι πράσινοι δημοσιογραφοεπικοινωνιολόγοι μάς ζάλιζαν το κεφάλι με τον... Panathinaikos, που έπεστρεψε δυναμικά και ξανακέρδισε την περίοπτη θέση που είχε στην Ευρώπη, γελούσα. Και αναρωτιόμουν πώς θα αντιδράσουν και τι θα βρουν να πουν όταν υποχρεωθούν να προσγειωθούν στον πραγματικό κόσμο. Μια Βιγιαρεάλ κέρδισαν και ξιπάστηκαν. Τότε, πρώτος και καλύτερος, κόμπαζε ο Αλαφούζος. Οταν, όμως, ο Panathinaikos άρχισε να τρώει τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη, γιατί τόσο μπορούσε και τόσο έπαιζε, γιατί στην Ευρώπη σφυρίγματα δεν χαρίζουν και γιατί η... πωποφαρδία κάποτε τελειώνει, άρχισε να του φταίει ο Γιοβάνοβιτς που... έπιασε ταβάνι και δεν μπορεί να πάει πιο ψηλά. Αντί να νιώσει ποιο είναι το ταβάνι της ομάδας του, τον ενόχλησε το ταβάνι των ικανοτήτων ενός προπονητή, που αν δεν είχε τη φαεινή ιδέα να τον προσλάβει ο Παναθηναϊκός θα παρέμενε μέχρι σήμερα η ταλαίπωρη ομάδα που είχε ξεχάσει πώς είναι να διεκδικείς τίτλο στην Ελλάδα και πώς να παίζεις σε όμιλο στην Ευρώπη.

Πρόβλημά του είναι όμως και, γενικά, πρόβλημα του Παναθηναϊκού και των οπαδών του αν θέλουν να ζουν με ανανεώσιμες ψευδαισθήσεις. Στο κάτω-κάτω, μόνο στον Παναθηναικό “έφταιξαν” οι προπονητές; Εδώ, χάσαμε το μέτρημα. Εχουμε, μέχρι στιγμής, στη Superleague 1, εννιά αλλαγές προπονητών. Ιδού η λίστα:

Αρης: Τερζής-Μάντζιος

Ολυμπιακός: Μαρτίνεθ-Καρβαλιάλ

Ατρόμητος: Κόλμαν-Ιλιτς

ΟΦΗ: Νταμπράουσκας-Μελ

Βόλος: Μπράτσος-Λόπεθ

Παναιτωλικός: Σούρερ-Πετράκης

Κηφισιά: Αναστασίου-Νίλσεν

ΠΑΣ Γιάννινα: Στάϊκος-Γρηγορίου

Παναθηναϊκός: Γιοβάνοβιτς-Τερίμ

Κοντολογίς, άλλαξαν προπονητή οι 9 από τις 14 ομάδες της κατηγορίας και οι τρεις από τις πέντε πρώτες στη βαθμολογία και είμαστε ακόμη στη 15η αγωνιστική. Αντε, και του χρόνου με υγεία. Γιατί είναι περισσότερο από βέβαιο ότι μέσα στο 2024, πριν λήξει η σεζόν, θα έχουμε και άλλες αλλαγές. Μεταξύ των οποίων και προπονητών οι οποίοι αντικατέστησαν άλλους και θα αντικατασταθούν και οι ίδιοι.

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αστέρας, Λαμία και Πανσερραϊκός συνεχίζουν με τους προπονητές που άρχισαν τη σεζόν. Αυτονόητο για τον πρωτοπόρο και Ευρωπαίο ΠΑΟΚ, λογικό για την ΑΕΚ να αντέχει ακόμη ο Αλμέϊδα, μπράβο σε Αστέρα, Λαμία και Πανσερραϊκό. Μέχρι νεωτέρας βεβαίως...

ΥΓ. Αλήθεια, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ποιος θα τον πάρει; Πολύ θα ήθελα, προσωπικά, να δουλέψει σε κάποια άλλη ομάδα για να τσεκάρουμε το... ταβάνι του. Αλλά, αν μιλάμε για Ελλάδα, επειδή Αστέρας, Λαμία και Πανσερραϊκός δεν αντέχουν την αμοιβή του, θα είχε ενδιαφέρον να τον δούμε στην ΑΕΚ, γιατί όχι και στον Ολυμπιακό. Διότι αν καταφέρει ο ΠΑΟΚ, αν λέμε, να ξεφύγει αρκετά στη βαθμολογία, καθόλου απίθανο δεν είναι να έχουμε είτε αλλαγή και στην ΑΕΚ, είτε δεύτερη αλλαγή στον Ολυμπιακό, είτε και τα δύο. Τι είπατε; Υπάρχει και το σενάριο να διώξει κο Αλαφούζος και τον Τερίμ; Βέβαια υπάρχει. Αλλά να ξαναπάρει τον Γιοβάνοβιτς χλωμό το κόβω. Ασε που ο Ιβάν δεν επιστρέφει με καμία Παναγία...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.