Βρέθηκε εξωπλανήτης που μυρίζει και βρέχει... γυαλιά!

Metrosport Team10 Ιουλίου 2024

Πλανήτη ο οποίος έχει μια χαρακτηριστική άσχημη μυρωδιά και βρέχει... γυαλιά φαίνεται πως έχουν εντοπίσει οι ερευνητές.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη έρχεται για να φέρει νέα δεδομένα για το ηλιακό μας σύστημα, καθώς ο εν λόγω πλανήτης είναι ο πρώτος με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που εντοπίζεται.

Σύμφωνα με τον αστροφυσικό στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Γκουανγουέι Φου, ο πλανήτης με την κωδική ονομασία HD 189733 b  βρίσκεται σε απόσταση 65 ετών φωτός από τη Γη, στον αστερισμό Αλώπηξ και έχει παρόμοιο ή κοντινό μέγεθος με αυτό του πλανήτη Δία.

Μάλιστα, η καυτή ατμόσφαιρα του πλανήτη και τα γυάλινα νέφη του δίνουν μια σχεδόν γαλήνια γαλανόλευκη εμφάνιση, που είναι καθόλα παραπλανητική, καθώς μυρίζει σαν κλούβια αυγά.

«Αν η μύτη σας μπορούσε να λειτουργήσει στους 1.000 βαθμούς Κελσίου… η ατμόσφαιρα θα μύριζε σαν κλούβια αυγά.

Το υδρόθειο είναι ένα σημαντικό μόριο που δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Προβλέψαμε ότι θα ήταν και ξέρουμε ότι βρίσκεται στον Δία, αλλά δεν το είχαμε εντοπίσει εξακριβωμένα έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Δεν ψάχνουμε για ζωή σε αυτόν τον πλανήτη επειδή είναι πολύ ζεστός αλλά η εύρεση του υδρόθειου είναι ένα σκαλοπάτι για την εύρεση αυτού του μορίου σε άλλους πλανήτες και την απόκτηση περισσότερης κατανόησης για το πώς σχηματίζονται διαφορετικοί τύποι πλανητών», είπε χαρακτηριστικά ο Γκουανγουέι Φου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.