Βρετανία: «Κόλαση» η χώρα από τις αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις

Παναγιώτα Απέργη06 Αυγούστου 2024

Για έβδομη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζει να μαίνεται η ακροδεξιά βία στη Βρετανία, με τις ταραχές να βρίσκονται στο πικ τους μετά τη δολοφονία τριών κοριτσιών στο Σάουθπορτ.

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, αντιισλαμικές και αντιμεταναστευτικές οργανώσεις εκμεταλλεύτηκαν τις φήμες για τη μουσουλμανική καταγωγή του δράστη και προχώρησαν σε μπαράζ διαδηλώσεων, με αστυνομικούς να δέχονται επιθέσεις, που κατέληξαν σε τραυματισμούς στο Πλίμουθ, το Μπέλφαστ και το Ντάρλινγκτον.

Μέχρι τη Δευτέρα (6/8), πραγματοποιήθηκαν 400 συλλήψεις, οδηγώντας την Υπουργό Δικαιοσύνης, Χάιντι Αλεξάντερ, να καθιστά σαφές ότι θα διασφαλιστεί ότι όποιος καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ως αποτέλεσμα των ταραχών και της αναταραχής, θα βρεθεί στη φυλακή.

Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες, μέχρι σήμερα επιβεβαιώθηκαν τρεις τραυματισμοί αστυνομικών στο Πλίμουθ, ενώ ένα βαν της αστυνομίας υπέστη ζημιές, την ώρα που στο Μπέλφαστ τα ΜΑΤ δέχθηκαν πέτρες και βόμβες βενζίνης.

 

Στα μαχαίρια Στάρμερ - Μασκ 

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, διεμήνυσε ότι τα ταραχοποιά στοιχεία «θα μετανιώσουν» που συμμετείχαν στις βίαια διαδηλώσεις, που συνεχίζονται με αντιμεταναστευτική χροιά σε διάφορες πόλεις.

«Σας εγγυώμαι ότι θα μετανιώσατε που συμμετείχατε σε αυτές τις ταραχές. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να οδηγήσει αυτούς τους αλήτες στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο Στάρμερ.

Στο μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση ενεπλάκη σε διαδικτυακή διένεξη με τον Έλον Μασκ, ο οποίος υποστήριξε ότι η Βρετανία οδεύει προς εμφύλιο πόλεμο.

Απαντώντας στην κριτική του Μασκ, η κυβέρνηση κατηγόρησε ευθέως τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι ρίχνουν νερό στον αντιμεταναστευτικό μύλο των διαδηλώσεων, σχολιάζοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του παραπλανητικού και εμπρηστικού υλικού δεν επαρκούν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.