Βρετανία: «Φλέγεται» το Σάντερλαντ μετά τις επεισοδιακές διαδηλώσεις

Metrosport Team03 Αυγούστου 2024

«Φλέγεται» το Σάντερλαντ μετά τα νέα επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που συνδέεται με τη δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσε 17χρονος στο Σάουθπορτ την περασμένη Δευτέρα.

Για ακόμη μια μέρα, εκατοντάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους, μετά τη δολοφονία τριών κοριτσιών σε ένα μάθημα χορού με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ στο Σάουθπορτ, με την κατάσταση να βγαίνει πολύ γρήγορα εκτός ελέγχου, όταν διαδηλωτές ανέτρεψαν ένα αυτοκίνητο, το οποίο και πυρπολήσουν στο κέντρο της πόλης του Σάντερλαντ, ενώ άλλοι επιτέθηκαν σε ένοπλους αστυνομικούς.

Παράλληλα, το αστυνομικό τμήμα του Σάντερλαντ στο Waterloo Place λεηλατήθηκε και πυρπολήθηκε, με την αστυνομία που αντιμετωπίζει τις ταραχές στο Σάντερλαντ να κάνει λόγο για «σοβαρή βία».

«Οι σκηνές που βλέπουμε είναι εντελώς απαράδεκτες και δεν θα γίνουν ανεκτές. Η διασφάλιση της ασφάλειας του κοινού είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας», τόνισε η αστυνομία της Νορθούμπριαοι.

Την ίδια ώρα, νεαροί, εκμεταλλευόμενοι το χάος, έσπασαν καταστήματα και έκλεψαν εμπορεύματα, με την αστυνομία να προχωρά στη σύλληψη 8 ατόμων για μια σειρά αδικημάτων, συμπεριλαμβανομένης της βίαιης αναταραχής και της διάρρηξης.

Συμπλοκές σημειώθηκαν και στο Λίβερπουλ ανάμεσα στο οργισμένο πλήθος των διαδηλωτών και αντιδιαδηλωτές που προστάτευαν ένα τζαμί, με τους αντιφασίστες ακτιβιστές, οι οποίοι αριθμούσαν περίπου 200 άτομα, να φωνάζουν “Ναζιστικά αποβράσματα μακριά από τους δρόμους μας”.

Σε δήλωσή της, η επικεφαλής της αστυνομίας της Νορθούμπρια, Έλενα Μπάρον, εξήγησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πλήρης έρευνα για τον εντοπισμό οποιουδήποτε εμπλεκόμενου στη διαδήλωση, προειδοποιώντας όσους σχεδιάζουν να εμπλακούν σε οποιαδήποτε μελλοντική διαταραχή να μείνουν στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, περισσότεροι από 50 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί και δεκάδες διαδηλωτές έχουν συλληφθεί στις ταραχές μέχρι στιγμής.

Υπενθυμίζεται ότι ένας 17χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών κοριτσιών σε εκδήλωση χορευτικών δεξιοτήτων στο Σάουθπορτ, ένα έγκλημα που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα, με επεισοδιακές διαδηλώσεις να ξεσπούν σε Σάουθπορτ, Χάρτλπουλ και Λονδίνο, μετά τις ψευδείς πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν σε κοινωνικά δίκτυα ότι ο συλληφθείς ήταν εξτρεμιστής μουσουλμάνος που βρισκόταν παράνομα στη Βρετανία.

Δείτε την υπόθεση που σόκαρε τη Βρετανία: 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.