Βρετανία: Επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ-Δύο παιδιά νεκρά

Metrosport Team30 Ιουλίου 2024

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (29/7) στο Σάουθπορτ, με τις τοπικές αρχές να κάνουν λόγο για αρκετά θύματα και μια σύλληψη.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Μέρσισαιντ, το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 11:50, σε ακίνητο στην οδό Hart Street.

Ωστόσο, η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, στον οποίον εντόπισαν μαχαίρι, που κατέσχεσαν, οδηγώντας στο αστυνομικό τμήμα τον συλληφθέντα.

Με νεότερη ανακοίνωσή της, η βρετανική αστυνομία γνωστοποίησε πως από το αιματηρό συμβάν δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους, ενώ υπάρχουν και 11 τραυματίες.

Η επίθεση σημειώθηκε σε ένα κοινοτικό κέντρο που ονομάζεται Hart Space. 

 Την ώρα της επίθεσης στο Hart Space διεξαγόταν εκδήλωση με χορό και γιόγκα, με τραγούδια της Τέιλορ Σουίφτ, που απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 7 και 11 ετών.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας 

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο Σάουθπορτ μετά από ένα σημαντικό περιστατικό σήμερα το πρωί, Δευτέρα 29 Ιουλίου.

Γύρω στις 11.50 π.μ., κληθήκαμε σε ένα ακίνητο στην οδό Hart Street για αναφορές μαχαιρώματος.

Υπάρχει ένας αριθμός αναφερόμενων θυμάτων και περισσότερες λεπτομέρειες θα επιβεβαιωθούν όταν είναι δυνατόν.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα και κατέσχεσε ένα μαχαίρι. 

Έχει μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα.«Παρακαλούμε αποφύγετε την περιοχή όσο θα ασχολούμαστε με το περιστατικό. Δεν υπάρχει ευρύτερη απειλή για το κοινό».

Στο μεταξύ μια γυναίκα που ζει λίγα λεπτά μακριά τη Hart Street αποκάλυψε στο Liverpool Echo ότι άκουσε σειρήνες και ένα ελικόπτερο να κάνει κύκλους, με τις αρχές να καλούν τους κατοίκους να κλειδώσουν τις πόρτες τους, καθώς «ένας άνδρας έτρεχε τριγύρω και μαχαίρωνε ανθρώπους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.