Βρετανία: Άθεος, βίγκαν και... Άρσεναλ ο νέος πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ

Metrosport Team05 Ιουλίου 2024

Ο Σερ Κιρ Στάρμερ είναι, εδώ και λίγες ώρες, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, γράφοντας ιστορία μαζί με το Εργατικό Κόμμα, καθώς επανέρχεται στην εξουσία μετά από 14 χρόνια. Ποιος είναι όμως Κιρ Στάρμερ;

Ο νέος ένοικος της Downing Street 10 είναι πρώην δικηγόρος και βρίσκεται στη ηγεσία των Εργατικών από τον Απρίλιο του 2020. Επίσης, είναι βουλευτής της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου για την εκλογική περιφέρεια του Χόλμπορν εντ Σαιντ Πάνκρας, από τον Μάιο του 2015.

Ο ίδιος αυτοπροσδιοζίζεται ως άθεος, χορτοφάγος και υποστηρικτής της Άρσεναλ, διότι δεν είναι δυνατόν να λείπει το... ποδόσφαιρο από τη ζωή του. Στο παρελθόν, μάλιστα, έχει παίξει ερασιτεχνικά μπάλα.


Και μουσική και νομική

Ο Κιρ Στάρμερ γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1962 στο νότιο Λονδίνο και μεγάλωσε στο Σάρρεϋ της Αγγλίας. Προέρχεται από οικογένεια όπου στηρίζει το Εργατικό Κόμμα. Αποφοίτησε το Λύκειο «Reigate Grammar School» στο Σάρρεϋ το 1981. Επίσης, είναι κάτοχος διπλωμάτων μουσικής πάνω στο φλάουτο, στο πιάνο και το βιολί, από την μουσική σχολή "Guildhall School of Music and Drama" του Λονδίνου.

Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, λαμβάνοντας αριστούχος (First Class Honours) πτυχίο το 1985. Στη συνέχεια, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο Αστικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα (BCL) το 1986.


με πληροφορίες από ethnos.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.