«Βουλιάζουν» Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη από τουρίστες - Στο 85% η μέση πληρότητα

Metrosport Team13 Αυγούστου 2024

Στο 85% φαίνεται πως βρίσκεται η μέση πληρότητα στη Βόρειο Ελλάδα, με τη Χαλκιδική και αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης να «βουλιάζουν» από τους τουρίστες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Άριστoτέλης», Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, επεσήμανε ότι το φετινό καλοκαίρι κυλάει με πληρότητα της τάξεως του 85% και, ως τις 20 Αυγούστου, δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια.

Όπως εξήγησε, στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φετινής σεζόν συμπεριλαμβάνονται ο υπερτριπλασιασμός της τουρκικής αγοράς και η σταθερή παρουσία τουριστών από τη Ρουμανία.

«Μέχρι τον Μάιο, οι προκρατήσεις που έγιναν αποτύπωναν πληρότητες ως και 85% για όλη τη σεζόν σε Χαλκιδική και ανατολική Θεσσαλονίκη, και με έκπληξη διαπιστώσαμε εμείς, οι επιχειρηματίες, ότι η ζήτηση από τους τελευταίας στιγμής επισκέπτες δεν κάλυψε σε πολλές περιπτώσεις αυτό το εναπομείναν 15%. 

Οι τελευταίας στιγμής κρατήσεις καταγράφηκαν φέτος μειωμένες σε ποσοστό 90% σε σχέση με πέρυσι, αλλά κι αυτό που συνέβαινε παραδοσιακά τα προηγούμενα χρόνια», επεσήμανε ο επιχειρηματίας. 

 Παράλληλα, ο Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου σημείωσε ότι για τρίτη χρονιά φέτος οι Ιταλοί επιλέγουν για τις διακοπές τους τη Χαλκιδική και τις προαναφερόμενες παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, οι Σέρβοι διατηρούν το 30% επί του συνόλου ως ποσοστό αφίξεων στην περιοχή μας και ακολουθούν οι Βούλγαροι, με «αποδράσεις» τριημέρου.

«Τελικά ήρθε το 2023 να μας θυμίσει ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε και καλύτερα», υπογραμμίζει και προσθέτει ότι η περσινή σεζόν έκλεισε με αύξηση τζίρου κατά 40% με 50% σε σχέση με το 2019. «Πλέον, το έτος αναφοράς για εμάς, τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων, είναι το 2023», επισημαίνει ο ίδιος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.