Vor V Zakone: Ποια είναι η ρωσόφωνη μαφία που έχει κατακλύσει τον κόσμο

Metrosport Team01 Ιουλίου 2024

Περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας μετρά η ρωσόφωνη μαφία με διακριτικό τίτλο «Vor V Zakone», μέλη της οποίας συνελήφθησαν πριν από μια περίπου εβδομάδα στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό, ένας από τους συλληφθέντες ήταν μέλος μέλος της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, καθώς ήταν σεσημασμένος.

Ποια είναι, όμως, η εγκληματική οργάνωση που ακούει στο όνομα «Vor V Zakone»;

Η «Vor V Zakone» φέρεται να εμφανίστηκε στη Ρωσία, λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της Ρωσικής Επανάστασης του 1917, με την ονομασία «Vorovskoy Mir» («Ο κόσμος των κλεφτών»), έχοντας, μάλιστα, τους δικούς της νόμους και κανόνες.

Από το 1917 η πρώτη μορφή της ρωσόφωνης μαφίας σχεδόν εξοντώθηκε, με τις σοβιετικές Αρχές να στέλνουν μεγάλο μέρος των κακοποιών στα γκουλάγκ, με αποτέλεσμα, όμως, να δημιουργηθεί η νέα οργανωμένη ομάδα κακοποιών, η «Vor V Zakone».

Συχνά, ένα μέλος, που γίνεται δεκτό στην ομάδα, υποχρεούται να κάνει συγκεκριμένα τατουάζ, επιτρέποντας σε όλα τα μέλη του εγκληματικού κόσμου να αναγνωρίζουν τον «κλέφτη του νόμου».

Μάλιστα, στα γκουλάγκ υπήρξαν σφοδρές μάχες μεταξύ των κακοποιών, μεταξύ των καθαρών «Vory» και των λεγόμενων «Suki» («σκύλες), που είχαν σπάσει τον «Κώδικα των Κλεφτών» συμφωνώντας να ενταχθούν στον σοβιετικό στρατό, που βάσει του κώδικά τους απαγορεύεται.

Μέχρι σήμερα, τα μέλη της οργάνωσης εμπλέκονται σε δεκάδες αδικήματα, μεταξύ των οποίων σε κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες, έως μαστροπεία, διακίνηση ναρκωτικών, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ακόμη και δολοφονίες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.