«Βόμβα» Τσίπρα: Ζήτησε την ένωση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Metrosport Team18 Ιουνίου 2024

Ηχηρή παρέμβαση στις ραγδαίες πολιτικές διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κεντροαριστερά πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας.

 Ο πρώην πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργάνωσε το ινστιτούτο που φέρει το όνομά του ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε τη συνένωση όλων των πολιτικών δυνάμεων της Κεντροαριστεράς προκειμένου ο χώρος να αποκτήσει προοπτική διακυβέρνησης.

 Ο Αλέξης Τσίπρας με τα λεγόμενά του «φωτογράφισε» τους δύο κύριους πόλους της Κεντροαριστεράς, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ζήτησε καθολική ενότητα του χώρου στέλνοντας με τον τρόπο του μηνύματα και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις που κινούνται πέριξ ή κοντά σε αυτόν, όπως η Νέα Αριστερά ή ο «Κόσμος» του Πέτρου Κόκκαλη.

 Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών «αποτελεί ένα σημείο καμπής», σημειώνοντας πως για το γεγονός ότι οι πολίτες γύρισαν μαζικά τη πλάτη στο πολιτικό σύστημα δεν φταίει η πολιτική γενικά, αλλά μια συγκεκριμένη αντίληψη της πολιτικής, «η εξουδετέρωση της ουσίας από την επικοινωνία». 

 Μάλιστα, κάλεσε άπαντες να δουν την αλήθεια κατάματα: «Οι ευθύνες για την εξέλιξη αυτή μας αφορούν όλους. Όλο το πολιτικό σύστημα. Με καθοριστικές, ναι, αλλά όχι αποκλειστικές ευθύνες της δεξιάς κυβέρνησης».

 Κατά τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «οι προοδευτικές δυνάμεις δεν μπορούν στις συνθήκες αυτές να μένουν απαθείς. 

Ούτε να εξουδετερώνουν η μία την άλλη με ανώφελους και άγονους εμφύλιους», και τόνισε ότι είναι καθήκον τους «να αναλάβουν τολμηρές πρωτοβουλίες, για να αποκτήσει ξανά η προοδευτική παράταξη προοπτική διακυβέρνησης».

 Ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στο γεγονός ότι οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου «παραμένουν κατακερματισμένες και περιχαρακωμένες καθεμιά στην αυτάρκειά της», υπογραμμίζοντας ότι «η πραγματικότητα, τα εκλογικά μαθηματικά, οι πιεστικές ανάγκες της κοινωνίας επιβάλλουν στα πολιτικά κόμματα της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρώπη, να μιλήσουν στον πληθυντικό αριθμό και όχι στον ενικό. 

Να μάθουν πρόσθεση και πολλαπλασιασμό και να αφήσουν την αφαίρεση και τη διαίρεση. Να βάλουν μπροστά το εμείς και να αφήσουν το εγώ». 

 Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι το αίτημα των προοδευτικών πολιτών σήμερα είναι «η προοπτική μιας νικηφόρας Προοδευτικής Συμμαχίας», προειδοποιώντας ότι «όποιος το αγνοήσει, αργά ή γρήγορα θα δει να τον προσπερνούν η ζωή και οι εξελίξεις».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.