Βόμβα! Εκδόθηκαν τα 2 πρώτα εντάλματα για ηθική αυτουργία

Δημήτρης Μπούζας04 Μαΐου 2024

Φουσκωμένο ποτάμι οι εξελίξεις που αφορούν την δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Αγωνία στο λιμάνι, με τα γραφεία των μεγαλοδικηγόρων να δουλεύουν διπλοβάρδιες, προκειμένου να αναχαιτίσουν τυχόν απρόβλεπτες δυσάρεστες καταστάσεις.

Ήχησαν εκκωφαντικά οι σειρήνες του συναγερμού για όλους όσους είχα την «ατυχία», την απρονοησία ή και την αλαζονεία αν θέλετε, να μπλέξουν σε ιστορίες που οδηγούν σε απρόβλεπτες και ακραίες καταστάσεις. Μερικοί από αυτούς που θεωρούν πιθανόν τον εαυτό τους πανίσχυρο και ως εκ τούτου απρόσβλητο, δεν λογάριασαν καλά τις πιθανότητες που υπήρχαν να βρεθούν εκτεθειμένοι και σε πολύ δύσκολη θέση. Ο διάβολος κρύβεται καμιά φορά και σε όσα κάποιοι θεωρούν απλές λεπτομέρειες. 

Λεπτομέρειες όμως που δυστυχώς δεν ήταν λεπτομέρειες, αλλά σοβαρές ή επιπόλαιες σχέσεις με επικίνδυνες σέχτες. Ή εγκληματικές συμμορίες όπως τις χαρακτήρισε η ελληνική δικαιοσύνη. Με συνέπεια αυτή τη στιγμή να αγωνιούν μερικοί μη τυχόν και βρεθούν χωρίς να το καταλάβουν, μπροστά σε μία πόρτα που οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες. Το να θεωρηθείς ύποπτος για ηθική αυτουργία εγκλήματος (κακούργημα), είναι κάτι που ξεπερνάει τις αντοχές σου. Η χθεσινή δημοσιοποίηση της απόφασης του ειδικού ανακριτή να εκδώσει τα δύο πρώτα εντάλματα για ηθική αυτουργία, καταθορύβησε τους πάντες. Όλους τους ενεχόμενους καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στην ευρύτατη και πλήρως τεκμηριωμένη δικογραφία. Η δραστηριότητα της εγκληματικής οπαδικής συμμορίας χαρακτηρίστηκε κακουργηματική. Κάτι που σημαίνει πως όποιος κατά την κρίση του ανακριτή θεωρείται ύποπτος (φυσικός ή ηθικός αυτουργός), θα λογοδοτήσει έχοντας απέναντι του – αν κριθεί βέβαια ένοχος – τον κίνδυνο να οδηγηθεί στη φυλακή, ακόμη και με ισόβια. Δυστυχώς για κάποιους αφελείς που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την δικογραφία... «της πλάκας», τα πράγματα από ότι φαίνεται είναι ακριβώς τα αντίθετα. Είναι πολύ σοβαρά και άκρως επικίνδυνα για τους εκτός πάσης αμφιβολίας σίγουρους… πελάτες τους. 

Εύλογη θεωρείται η μεγάλη ανησυχία ως εκ τούτου στο λιμάνι. Ο Ολυμπιακός (ο Ερασιτέχνης) αλλά και ο Δήμος Πειραιά (Δήμαρχος κύριος Μώραλης) που αναφέρονται σταθερά και σε αρκετές περιπτώσεις να έχουν σχέση (την οποιαδήποτε) με την σέχτα και τους φονιάδες χουλιγκάνους, εικάζεται πως θα έχουν επιστρατεύσει διμοιρία μεγαλοδικηγόρων προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις. Επί του προκειμένου και αναμένοντας τα επόμενα εντάλματα που έρχονται σίγουρα, η αγωνία βρίσκεται στο κόκκινο για όλους τους εμπλεκόμενους. Οι τελευταίοι ζουν πραγματικά έναν εφιάλτη. Απέναντι η κοινή γνώμη παρακολουθώντας με ξεχωριστό ενδιαφέρον τις εξελίξεις, ζει με την περιέργεια αν αυτή τη φορά η δικαιοσύνη «δεν θα κάνει πίσω» σε όσα εμπόδια βρει μπροστά της. Και να είστε σίγουροι ότι αυτά τα εμπόδια έχουν ήδη αρχίσει να στήνονται το ένα πίσω από το άλλο.

ΥΓ1: Για να χαλαρώσουμε λίγο αναδημοσιεύουμε το εξής: «Εντύπωση προκαλεί και απομαγνητοφωνημένη συνομιλία η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Πρόκειται για συνομιλία μεταξύ του Κώστα Καραπαπά και του Μιλτιάδη Μαρινάκη, γιου του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία έγινε στις 31 Ιανουαρίου 2024 και αφορά ζήτημα που είχε προκύψει με τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Μαντί Καμαρά.

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «Στείλε να πάνε σπίτι του να του βαρέσουν τα κουδούνια».

ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ: «Εντάξει, αυτό έχει γίνει ήδη».

Όπως αντιλαμβάνεστε το περιστατικό αφορά την περίοδο που ο Καμαρά δεν συμφωνούσε στην πρόταση του Ολυμπιακού για την ανανέωση του συμβολαίου και από τότε βέβαια ο παίκτης βρίσκεται στο περιθώριο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.