Το άψογο rotation του Λουτσέσκου και το διαιτητικό ανοσιούργημα

Δημήτρης Μπούζας23 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Λουτσέσκου με ένα άψογο rotation οδήγησε την ομάδα του σε μία εντυπωσιακή νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που στις τελευταίες εμφανίσεις του και ιδιαίτερα στην τελευταία στην «Opap Arena», έδειχνε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο και ικανός να δημιουργήσει «πρόβλημα». 

Δεν ήταν λίγοι (μεταξύ τους κι εμείς) εκείνοι που είχαν χαρακτηρίσει «επικίνδυνη έξοδο» το εκτός έδρας παιχνίδι των Πρωταθλητών στο «Πανθεσσαλικό». Ο Ρουμάνος κόουτς όπως τελικά αποδείχθηκε «είδε» αυτό που περίμενε και «πήρε» αυτό που ήθελε από τους παίκτες που χρησιμοποίησε. Ιδιαίτερα από τους νεοαποκτηθέντες, σε ένα 90λεπτο που κύλησε, εξελίχθηκε αλλά και κατέληξε σε μία άνετη - θα την χαρακτηρίζαμε και θριαμβευτική - επικράτηση. 

Ήταν τόσο καλός ο ΠΑΟΚ ώστε να περάσει με τόση άνεση; Θα μπορούσε να συμφωνήσει κανείς, με δεδομένη την επικυριαρχία του από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ακόμη κι όταν ο αντίπαλος του έπαιζε κομπλέ. Μια επικυριαρχία η οποία αποτυπώθηκε στο τελικό αποτέλεσμα. Τα τέσσερα γκολ θα μπορούσαν να είναι και περισσότερα, αν υπολογίσει κανείς και τις ευκαιρίες – μάτια που χάθηκαν. 

Τι πέτυχαν οι Πρωταθλητές με το εκτός έδρας τρίβαθμο; Βρέθηκαν μπροστά από τη φερόμενη ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου ομάδα, σταθεροποιήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας και πηγαίνουν στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι τους με καλή ψυχολογία. Το ότι ήταν καλός ο ΠΑΟΚ σε ολόκληρη τη διάρκεια του 90λεπτου δεν σημαίνει βέβαια και ότι δεν υπήρξαν και ορισμένες αδυναμίες. Ήταν όμως λίγες και σίγουρα εντοπίστηκαν από τον καθ ύλην αρμόδιο (Ραζβάν Λουτσέσκου).

Σαφέστατα βέβαια στην προχθεσινή αναμέτρηση, το κορυφαίο γεγονός και ως εκ τούτου χαρακτηριστικό και απόλυτα καθοριστικό, ήταν η στιγμή που το δίδυμο Τσαγκαράκη – Κουμπαράκη επιχείρησε να «καθαρίσει» με το ξεκίνημα του αγώνα τους Πρωταθλητές. 

Συνωμοτώντας σε ένα διαιτητικό ανοσιούργημα και επιχειρώντας να μετατρέψουν ένα επιθετικό φάουλ σε πέναλτι. Ολοφάνερη απόπειρα για ένα στεγνό «καθάρισμα» των φιλοξενούμενων, με τις όποιες συνέπειες – ιδιαίτερα ψυχολογικές - θα είχε αυτό το «σοκ» στη συνέχεια της αναμέτρησης. Ο τρόπος της αστραπιαίας επέμβασης του πρώτου και της άμεσης επικύρωσης του VARίστα ήταν αποκαλυπτικά των προθέσεων τους. 

Στο πέναλτι – φάντασμα οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων ήταν περιορισμένες, λόγω αιφνιδιασμού και έκπληξης. Ο μόνος που αντέδρασε και επέμεινε, ήταν ο Μαντί Καμαρά. Βέβαια το δίδυμο της «παράγκας» στην προκειμένη περίπτωση δεν υπολόγισε έναν μάγκα, που φυλάει την εστία των «ανεπιθύμητων» - για τον οποιοδήποτε λόγο – Πρωταθλητών. Με συνέπεια η απόπειρα να αποτύχει και οι δράστες πανικόβλητοι να μπουν στο καβούκι τους και προφανώς ενημερωμένοι στο ημίχρονο για το τι προσπάθησαν να κάνουν, δεν τόλμησαν στη συνέχεια του αγώνα να επαναλάβουν παρόμοιες διαιτητικές αλχημείες. 

Ο μάγκας λέγεται Κοτάρσκι και δεν τον υπολόγισαν. Το «πραξικόπημα» αποφεύχθηκε και η απόπειρα εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ, με τα υποψήφια «θύματα» να αντιδρούν οργισμένα και να αλλάζουν με εντυπωσιακό τρόπο την μοίρα του αγώνα, την οποία επιχείρησε να προσδιορίσει το δίδυμο της «παράγκας». Η συγκεκριμένη στιγμή ήταν κατά την προσωπική μας άποψη η πλέον κρίσιμη, αλλά και η πλέον αποκαλυπτική του αγώνα. 

Εν ολίγοις επαναλαμβάνουμε ότι ο Λουτσέσκου «είδε» αυτό που ήθελε και «πήρε» αυτό που περίμενε από τους παίκτες του, ιδιαίτερα από τους νεοαποκτηθέντες. Κόλεϊ, Μπακαγιόκο, Τισουντάλι, Σορετίρε, άλλος λίγο άλλος πολύ, έδειξαν μέχρις ενός σημείου βέβαια, «που βρίσκονται». Εντυπωσιάζει η σταθερή βελτίωση του Μαντί Καμαρά, το σφρίγος του αγέραστου Τάισον και η επιδραστικότητα του Ντεσπόντοφ.

Και δυο λόγια για το «στραπάτσο» του Ολυμπιακού. Οι επιτελείς του οποίου επιχείρησαν να στήσουν θέμα για τη διαιτησία! Δυστυχώς όμως πρόλαβε και τους συγκράτησε, αλλά συγχρόνως και του ξεφτίλισε ο προπονητής του, ο οποίος αποδέχθηκε το χάλι της ομάδας του και την απόλυτη και δίκαιη επικράτηση των «κιτρίνων».

ΥΓ: Αστραπές και βροντές από τη Γαλατάσαραϊ. Οι Τούρκοι πορεύονται από τη μια επιτυχία στην άλλη. Νίκησαν στο ντέρμπι την Φενέρ του Μουρίνιο και συνεχίζουν στην κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος (6/6 νίκες). Εξυπακούεται ότι η αποστολή του Λουτσέσκου και των παικτών του αποκτά ιδιαίτερες διαστάσεις κρισιμότητας και επικινδυνότητας.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.