Βόλος: Οδηγούσε μεθυσμένος ανάποδα σε κεντρικό δρόμο και υπεβλήθη σε 30 αλκοτέστ

Metrosport Team14 Αυγούστου 2024

Πανικό προκάλεσε ένας 28χρονος σε κεντρικό δρόμο του Βόλου, καθώς οδηγούσε ανάποδα, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, αλλά και των άλλων πολιτών. Όπως αποδείχθηκε ήταν μεθυσμένος και λίγο αργότερα, τον σταμάτησαν οι άντρες της τροχαίας.

Όπως αναφέρει το gegonota.news, αστυνομικός που συμμετείχε στη σύλληψη και κατέθεσε ως μάρτυρας ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, είπε πως ο 28χρονος, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (12/8), οδηγούσε ανάποδα με ταχύτητα περίπου 50 χιλιομέτρων.

Όπως ανέφερε, λίγα μέτρα μπροστά του βρίσκονταν δύο αυτοκίνητα που κινούνταν κανονικά επί της οδού και οι οδηγοί πατούσαν τις κόρνες τους, προκειμένου να βοηθήσουν τον νεαρό να αντιληφθεί ότι οδηγούσε αντίθετα στο ρεύμα, αλλά εκείνος ήταν μεθυσμένος και δεν καταλάβαινε.

Από τις κόρνες των αυτοκινήτων, περιπολικό της τροχαίας, το οποίο βρισκόταν αρκετά μέτρα μακριά, κινητοποιήθηκε για να διαπιστώσει τι συμβαίνει. Η αστυνομία ακολούθησε τον νεαρό οδηγό μέχρι την λεωφόρο Ιάσωνος όπου σταμάτησε το όχημά του για να αγοράσει σουβλάκια.

Όπως ανέφερε ο ίδιος αστυνομικός, τον πλησίασαν και προσπάθησαν να του κάνουν αλκοτέστ, χωρίς όμως καμία επιτυχία τις πρώτες 30 φορές. Έγινε απόλυτα κατανοητό ότι τους κορόιδευε καθώς γνώριζε την διαδικασία γιατί είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν μεθυσμένος.

Το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών για επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος και οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Μετά από πολύωρη συνεννόηση μεταξύ δικαστή και εισαγγελέα, η ποινή φυλάκισης μετατράπηκε σε χρηματική ποινή προς 20 ευρώ ημερησίως, το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 15.000 ευρώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.