Βλοντάκης: «Κάναμε το τέλειο παιχνίδι, η Σερβία έμοιαζε με μια απλή ομάδα»

Metrosport Team27 Ιουλίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής αθλητής της υδατοσφαίρισης, Αντώνης Βλοντάκης, και μίλησε για την τεράστια νίκη της Εθνικής ομάδας του πόλο επί της Σερβίας και την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Χαρακτήρισε αψεγάδιαστη την εμφάνιση των διεθνών μας ενώ τόνισε πως στον τελικό είμαστε το φαβορί κόντρα στους Ούγγρους.

Μεταξύ άλλων όσα είπε: «Είναι μια υπέροχη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό. Σήμερα η Εθνική πόλο έκανε το ιδανικό παιχνίδι, ήταν μελετημένη και έκανε τη Σερβία να μοιάζει με μια απλή ομάδα. Μην ξεχνάμε πως είναι χρυσή ολυμπιονίκης. Αισθάνθηκα πως κάναμε το τέλειο παιχνίδι, δεν περίμενα την ευκολία που κερδίσαμε. Πίστευα στις δυνατότητες της ομάδας, τέτοιο πράγμα δεν το περίμενα. Με εξέπληξε ευχάριστα, το πόλο έχει κάνει τεράστια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Στο παρελθόν η Σερβία και η Ουγγαρία ήταν ένα επίπεδο πάνω και τώρα τους βλέπουμε να τους κοντράρουμε και να είμαστε στον τελικό. Εννοείται πως ζήλεψα που δεν ήμουν εκεί, αλλά από την άλλη χάρηκα που είδα ένα τέτοιο παιχνίδι, ήταν διαφήμιση για το πόλο.

Η αλήθεια είναι πάντα πως οι επιθέσεις είναι εντυπωσιακές αλλά η άμυνα δίνει τη νίκη. Από τη στιγμή που κρατήσαμε τη Σερβία στα δύο γκολ σε κάθε οκτάλεπτο, αυτό τα λέει όλα από μόνο του. Η άμυνα ήταν άψογα τοποθετημένη, δεν υστέρησε κανένας και δεν μπορούσε να βρω ψεγάδι στην εμφάνισή μας. στο επόμενο παιχνίδι εμείς είμαστε το φαβορί, όμως η ομάδα σε αυτό το παγκόσμιο έδειξε πως είναι ένα σκαλί πάνω από τις υπόλοιπες. Αν είμαστε σε μια μέρα σαν τη σημερινή μέρα, τότε θα πάρουμε χρυσό μετάλλιο. Η Εθνική Ελλάδας είναι μια ομάδα που δεν της λείπει τίποτα. Όταν στις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες παίζουν 5-6 Ελληνες, τότε αυτό σημαίνει πως το άθλημα έχει ανέβει κατακόρυφα. Επειδή είναι ένα άθλημα ερασιτεχνικό, ελπίζω πως κάποια στιγμή θα πάρει αυτό που του αξίζει. Οι παίκτες που σταματούν την καριέρα τους, θα πρέπει να υπάρχει μια πρόβλεψη για το τι θα κάνουν μετά».

Για τον ομοσπονδιακό προπονητή: «Εχει παίξει τεράστιο ρόλο ο προπονητής, ο Θοδωρής Βλάχος, ίσως να έχουμε τον κορυφαίο προπονητή σε επίπεδο εθνικών ομάδων».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.