Βιγιαρεάλ: Το ρεκόρ που κυνηγάει ο Αλεξάντερ Σόρλοθ

Metrosport Team23 Μαΐου 2024

Η εμφάνιση του Νορβηγού επιθετικού Αλεξάντερ Σόρλοθ εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης  θα μείνει στην ιστορία της Βιγιαρεάλ ως μία από τις πιο αξιομνημόνευτες, αφού σκόραρε τέσσερα γκολ που θα μπορούσαν να του χαρίσουν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Στην ιστορία της Βιγιαρεάλ, μόνο ο Ουρουγουανός Ντιέγκο Φορλάν τερμάτισε πρώτος σκόρερ στη La Liga, πετυχαίνοντας τη σεζόν 2004-05 25 γκολ. 

Ο Σόρλοθ ηγείται της βαθμολογίας σκόρερ του ισπανικού πρωταθλήματος με 23 γκολ, μπροστά από τον Ουκρανό επιθετικό της Χιρόνα Άντον Ντόβμπικ που έχει 21. 

Με τα τέσσερα γκολ του κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο 28χρονος επιθετικός ισοφάρισε το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ σκόρερ στην ιστορία της Βιγιαρεάλ, το οποίο σημείωσε ο Ζεράρ Μορένο τη σεζόν 20-21, και απέχει μόλις δύο γκολ από το ρεκόρ του Ντιέγκο Φορλάν. 

Επιπλέον, ο Νορβηγός  ισοφάρισε το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ σε έναν αγώνα, ένα κατόρθωμα που σημείωσε την περασμένη σεζόν ο Ισπανός Γερέμι Πίνο με τα τέσσερα γκολ του εναντίον της Εσπανιόλ.

Ο Νορβηγός επιθετικός εντάχθηκε στη Βιγιαρεάλ αυτό το καλοκαίρι από τη Λειψία έναντι 8 εκατομμύριων ευρώ.


Στην τρίτη του σεζόν στο ισπανικό ποδόσφαιρο, ο Σόρλοθ σημείωσε οκτώ γκολ στο πρώτο μισό της σεζόν και έχει σκοράρει 15 στο δεύτερο μισό το αξιοσημείωτο είναι ότι κανένα από τα 23 γκολ του δεν προήλθε από πέναλτι. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.