Βιεϊρίνια: «Τώρα δεν είναι σπασμένο τηλέφωνο - Δεν είναι θέμα τα πολλά λεφτά ή πολλά χρόνια συμβόλαιο»

Χάρης Εμμανουηλίδης16 Ιουνίου 2023

Για να περιγράψει κανείς την ιστορία του Αντρέ Βιεϊρίνια με τον ΠΑΟΚ μπορεί να χρειαζόταν... σελίδες, μία ξεχωριστή σχέση που αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο τόσο για τον Πορτογάλο όσο και για τον σύλλογο, κάτι που φαίνεται από τα όσα αναφέρει ο ίδιος για το μέλλον του, «δεν θα συζητήσουμε για πόσα χρόνια θα υπογράψω ή πόσα χρήματα θα πάρω, είναι πιο απλό».

Ο αρχηγός του Δικεφάλου, στο περιθώριο της τελετής λήξης της ακαδημίας του στη Νεάπολη μίλησε αποκλειστικά στη «Μ» και το Metrosport.gr, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν θυμίζει τα όσα είχαν γίνει πριν δύο χρόνια, έκανε ειδική μνεία στους Μάριο Τσαούση και Χάρη Τσιγγάρα αλλά και τη μεταγραφή που θα έκανε αν φορούσε το κουστούμι του τεχνικού διευθυντή.

«Προφανώς και έχουν περάσει πολλά από το μυαλό μου και πλέον είμαι σε μια ηλικία που η κάθε απόφαση δεν μπορεί να αποτελέσει έκπληξη. Αλλά από την άλλη έχω πει πολλές φορές πως όσο νιώθω πως το κορμί μου αντέχει και νιώθω καλά και μπορώ να προσφέρω, θέλω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο. Είμαι λοιπόν καλά αλλά από την άλλη θα σεβαστώ όποια απόφαση τελικά παρθεί».

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως απλά περιμένεις ένα τηλεφώνημα από τον Ιβάν Σαββίδη, «Δεν έχω να συζητήσω πολλά πράγματα ή να διαπραγματευτώ. Δεν έχουμε δηλαδή να συζητήσουμε για πόσα χρόνια θα υπογράψω ή πόσα χρήματα θα πάρω. Ξέρει ότι δεν βάζω προτεραιότητα σε αυτά. Με τον Ιβάν Σαββίδη έχουμε πλέον μια ιδιαίτερη σχέση, μιλάμε ανοικτά, απλά η κουβέντα είναι ένα «ναι» ή ένα «όχι». Εγώ είμαι εδώ είτε για ποδοσφαιριστής είτε για κάτι άλλο. Αλλά τονίζω ξανά πώς νιώθω καλά».

Επομένως δεν είμαστε στην ίδια κατάσταση με εκείνη πριν από δυο χρόνια που είχε γίνει σήριαλ η παραμονή σου... «Καμιά σχέση. Τότε είχαμε να κάνουμε με... σπασμένο τηλέφωνο. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο πλέον. Για αυτό και καταλαβαίνω τον κόσμο που σκέφτεται πως όλα μπορούν να γίνουν με ένα τηλεφώνημα. Εδώ απλά θέλω να επισημάνω πως προφανώς και έχουν λόγο και άλλοι απλά η σχέση μου με τον Ιβάν Σαββίδη δεν είναι αυτή που ήταν για παράδειγμα πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια».

«Ο ΠΑΟΚ έχει προτεραιότητα τις μεταγραφές, όχι την ανανέωση μου»

Αγωνιάς, θέλεις να είσαι στην πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σεζόν; «Εγώ είμαι έτοιμος αλλά σέβομαι απόλυτα πως αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα στον μεταγραφικό σχεδιασμό δεν είμαι εγώ. Η ομάδα δουλεύει για μεταγραφές, ψάχνουν παίκτες και αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο από τη δική μου ανανέωση. Σωστά έχουν άλλες προτεραιότητες».

Αν ήσουν αθλητικός διευθυντής αυτή τη στιγμή, σε ποια θέση θα έπαιρνες παίκτη; «Νομίζω πως θα έπαιρνα έναν γκολτζή. Από τη στιγμή που έμεινε από ότι μαθαίνω ο Μπράντον Τόμας, θέλουμε και έναν ακόμη φορ για να μας βοηθήσει να σκοράρουμε γιατί φέτος είχαμε δυσκολία σε αυτό το κομμάτι. Επομένως ναι, ένας γκολτζής μετά την ανανέωση και την παραμονή του Μπράντον Τόμας».

Πώς αισθάνεσαι δίπλα σε αυτά τα παιδιά της Ακαδημίας σου; «Να σου πω την αλήθεια, νιώθω πως γυρίζω στις δικές μου εποχές, στις αλάνες δηλαδή και στους δρόμους. Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί βλέπω τα παιδιά αυτά να αθλούνται και είμαι ευχαριστημένος που αγαπάνε το ποδόσφαιρο».

Πλέον δεν σου ζητούν αυτόγραφα αλλά... selfie, «Ναι αλλά και τα δυο είναι ωραία. Αυτό σημαίνει πως όλα αυτά τα χρόνια έχω κάνει κάτι καλά και τα παιδιά το βλέπουν και θέλουν να το μιμηθούν. Ο καθένας φυσικά είναι ξεχωριστός αλλά είναι ωραία να σε έχουν πρότυπο τα παιδιά όπως άλλωστε αυτό συμβαίνει και με τους Τσαούση-Τσιγγάρα που ήρθαν εδώ μαζί μου».

Μια που αναφέρθηκε στους δυο, πώς τους βλέπεις; «Είναι παιδιά που έχουν μέλλον, παιδιά που δουλεύουν σκληρά και ψάχνουν την ευκαιρία τους. Εχουν την ποιότητα να κάνουν καριέρα. Κάποιες στιγμές υπάρχουν και οι ατυχίες στο ποδόσφαιρο αλλά θέλω να τους δώσω ένα μεγάλο μπράβο για τον χαρακτήρα και την εργατικότητα τους όπως και στους προπονητές που είχαν από τις ακαδημίες μέχρι και την πρώτη ομάδα γιατί τους βοήθησαν να εξελιχθούν».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.