Βιεϊρίνια: «Ο ΠΑΟΚ απέδειξε πως έχει ποιότητα και μάχεται ως το τέλος»

Metrosport Team28 Οκτωβρίου 2023

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ Γ.ΚΑΣΤΑΝΗ, Ν.ΚΟΥΛΙΑΝΟ

Εχει ζήσει άπειρα ματς με τον ΠΑΟΚ και με απίστευτα φινάλε. Στην Σκωτία κατέγραψε ένα ακόμη στην πολύχρονη καριέρα του. Η αναφορά μας στον Αντρέ Βιεϊρίνια που μίλησε αποκλειστικά στην «Μ» για το σπουδαίο διπλό απέναντι στην Αμπερντίν και κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε. 

Σε αυτό βοήθησε και ο ίδιος με το γκολ που σημείωσε ισοφαρίζοντας σε 2-2 αλλά όπως σημειώνει αυτό περνά σε δεύτερη μοίρα. Ο εμβληματικός αρχηγός του ΠΑΟΚ καταγράφει τα κέρδη από αυτή τη νίκη και κοιτά και την επόμενη μέρα!

- Αυτή η νίκη με τον τρόπου που ήρθε επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά πως αυτή η ομάδα διαθέτει μέταλλο νικητή;

«Το αποδείξαμε και με την Αϊντραχτ αποδείξαμε και σε αυτό το παιχνίδι πως έχουμε μέταλλο νικητή. Απλά εδώ στο ματς με την Αμπερντίν χρειάστηκε να ανατρέψουμε ένα εις βάρος μας 2-0 και το καταφέραμε. Στο πρώτο ημίχρονο μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και δυο και τρία γκολ με βάση τις ευκαιρίες που κάναμε αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπήκαμε καλά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχθούμε δυο γκολ και μάλιστα με τρόπο που γνωρίζαμε πως μόνο έτσι θα μπορούσαν να σκοράρουν όταν προετοιμαζόμασταν να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον αντίπαλο. Αλλά παρόλα αυτά αντιδράσαμε σωστά, βγάλαμε τη νοοτροπία πως δεν πρέπει να παρατάμε κανένα παιχνίδι και πως μέχρι το τελευταίο σφύριγμα απαγορεύεται να σταματάμε την προσπάθεια. Και στο τέλος δικαιωθήκαμε για αυτό!»


- Εχεις πανηγυρίσει αρκετά γκολ σου αλλά μας φάνηκε πως ξέσπασες όταν είδες τη μπάλα στα δίχτυα…

«Η ένταση του αγώνα με έκανε να ξεσπάσω έτσι στον πανηγυρισμό. Γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν άδικο το αποτέλεσμα με βάση την εικόνα που είχαμε μέσα στο γήπεδο. Όμως το πιο σημαντικό δεν είναι το πώς εγώ πανηγύρισα αλλά το ότι η ομάδα πήρε τους τρεις βαθμούς και επιβραβευτήκαμε για την προσπάθεια. Κυρίως η ομάδα για μια ακόμη φορά απέδειξε πως δεν τα παρατά και σε όποιο γήπεδο και αν παίζει θέλει να κερδίζει»

- Η Αμπερντίν σκοράρει το δεύτερο γκολ. Τι σας είπε εκείνη τη στιγμή από τον πάγκο ο προπονητής σας;

«Να σας πω την αλήθεια και να είπε κάτι δεν τον άκουσα γιατί εγώ ήμουν στην απέναντι πλευρά. Αλλά σίγουρα βοήθησαν πάρα πολύ οι αλλαγές που έγιναν σε εκείνο το χρονικό σημείο. Για παράδειγμα ο Ντεσπόντοφ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα σκόραρε και αυτό ήταν το έναυσμα για τη αντεπίθεση μας ώστε να γυρίσουμε το σκορ! Μας έδωσε αυτό το γκολ το κίνητρο να παλέψουμε ως το τέλος. Και αποδείχθηκε πως όλοι όσοι είναι στον ΠΑΟΚ είναι έτοιμοι μα βοηθήσουν είτε ερχόμενοι από τον πάγκο είτε παίζοντας από την αρχή και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Κάναμε την 3η νίκη μας στους ομίλους και πάμε παρακάτω… Ενωμένοι και αυτό είναι το πιο σημαντικό!»

- Αυτό το «παρακάτω» μπορείς να το κάνεις πιο συγκεκριμένο;

«Το παρακάτω είναι η δύσκολη εβδομάδα που μας περιμένει δυο ντέρμπι μακριά από την έδρα μας. Ξεχνάμε την Ευρώπη και σκεφτόμαστε το ματς με την ΑΕΚ. Εχουμε δυο μέρες να ξεκουραστούμε, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να συνεχίσουμε…»

- Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε πως το ταλέντο περισσεύει στην ομάδα

«Θεωρώ πως αυτά τα νέα παιδιά, τελικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν είναι τόσο νέα όσο φαίνεται. Δηλαδή έχουν πλέον εμπειρίες από δύσκολα ματς, έχουν παραστάσεις και από ντέρμπι και από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Προφανώς λοιπόν γνωρίζουν και αυτά πως σε τέτοια ματς όπως αυτά τα δυο που ακολουθούν δεν είναι μόνο οι τρεις βαθμοί αλλά πολλά περισσότερα»

- Ως επίλογο στην κουβέντα μας, ποιο είναι το μεγαλύτερο κέρδος από αυτή τη νίκη;

«Νομίζω πως από αυτό το παιχνίδι ένα πράγμα φάνηκε: η ομάδα έχει και πίστη και ποιότητα. Και θέλω να τονίσω πως δεν ήταν ένα εύκολο ματς. Κυρίως για τις συνθήκες που επικρατούσαν και αναφέρομαι και στις καιρικές. Για τον αντίπαλο ήταν κάτι σύνηθες, εμείς έπρεπε να προσαρμοστούμε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.