Για την επίθεση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, τις Ευρωεκλογές και... όσους ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σημείωσε ότι αυτό που τον εξόργισε στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Κωνσταντίνος Φλώρος δεν ήταν μόνο η μπουνιά, αλλά το γεγονός ότι ενέπλεξε στην υπόθεση την έννοια της μητέρας.
«Το ιερότερο πράγμα για μένα είναι η μάνα του άλλου. Το χειρότερο δεν είναι η μπουνιά, με εξόργισε ότι ανακάτεψε τη μάνα του. Όταν δεν αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων σου, δεν αξίζει να είσαι βουλευτής.
Ο κ. Γραμμένος είναι άνθρωπος με τρία παιδιά, οικογενειάρχης, όλοι ξέρουν ότι είναι ήπιων τόνων, είναι γνώστης πολεμικών τεχνών, είναι μποξέρ, μπορεί να έπεσε, αλλά σηκώθηκε εύκολα, έδειξε αυτοσυγκράτηση. Αυτόν τον άνθρωπο πρέπει να τον στηρίξουμε. Τι λέει το νοσοκομείο; Κάταγμα στη μύτη, κάταγμα στον ώμο… Η μύτη δεν είναι από το πέσιμο», ανέφερε αρχικά.
Όπως τόνισε, παρά τα σχόλια που έχουν γίνει από εχθές, ο μόνος που καταδίκασε ως βάρβαρη και κτηνώδη τη συμπεριφορά του κ. Φλώρου ήταν ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.
«Εναντίον στην ουσία του δόγματος όποιος ψήφισε αυτόν τον νόμο»
Την ίδια ώρα, ο κ. Βελόπουλος ρωτήθηκε αν διαγκωνίζεται με την ΝΙΚΗ του κ. Νατσιού για το ποιος θα «ελέγχει» όσους πιστούς προσέλθουν το Πάσχα στις εκκλησίες, σχολιάζοντας μάλιστα και την «προειδοποίηση» του ίδιου προς βουλευτές που υπερψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, να μην πάνε στις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.
«Παράκληση, παραίνεση, έκκληση έκαναν στους βουλευτές που ψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ότι καλό θα ήταν να μην πάνε στην εκκλησία, αφού το Πάσχα είναι ιερό για τους πιστούς. Επιμένω στην παραίνεση να μην διχάσουμε πάλι τους Έλληνες. Από την στιγμή που πας αντίθετα στο δόγμα, δεν έχουν λόγο να πηγαίνεις στην Εκκλησία. Αν ήμουν αντίθετος στο Ισλάμ, δεν θα πήγαινα στο τζαμί στο Ραμαζάνι. Είναι εναντίον στην ουσία του δόγματος όποιος ψήφισε αυτόν τον νόμο, δεν ξέρω αν είναι άπιστος, ξέρω τι ψήφισε.
[...] Σε μια εκκλησία το Άγιο Πάσχα δεν πας για ψηφοθηρικούς λόγους, όπως κάποιοι άθεοι πρώην πρωθυπουργοί που πήγαν με την λαμπάδα τους για να γυρίσουν το κουμπί», υποστήριξε.