Βέλιτς: «Ιδανικός φορ για τον ΠΑΟΚ αυτός που θα συνδυάζει στοιχεία Ολιβέιρα και Μπράντον»

Metrosport Team06 Ιουλίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πολύπειρος προπονητής Γιασμινκο Βέλιτς, μιλώντας για την πορεία του στην εγχώρια προπονητική τα τελευταία χρόνια, τα θετικά στοιχεία του Βρακά και του Πάλμα αλλά και τα δικά του προσωπικά μελλοντικά σχέδια.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95,5: «Έχω περάσει από αρκετές ομάδες στην Ελλάδα, όχι πάρα πολλές. Σίγουρα για μένα ήταν περίεργη η περσυνή χρονιά. Ξεκίνησα με Παναθηναϊκό β σε ένα πρότζεκτ που με ενδιέφερε πάρα πολύ, με πολύ όρεξη. 

Στη μέση της χρονιάς βρέθηκα στον Λεβαδειακό για να βοηθήσω στη μάχη της παραμονής. Δουλέψαμε πολύ και καλά, αντιμετωπίσαμε πολλές επείγουσες καταστάσεις και αφήσαμε μια κανονικότητα όταν αποχωρήσαμε , κάτι το οποίο φάνηκε στα πλέι αουτ. Έδειξε ότι μπορούσε να παραμείνει. Υπάρχει στεναχώρια που δεν το καταφέραμε, είμαι όμως πολύ χαρούμενος που ανέδειξα και καθιέρωσα κάποιους νέους παίκτες, όπως ο Βρακάς».

Πιο συγκεκριμένα, για τον παίκτη του ΠΑΟΚ δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Είναι πολλά τα θετικά στοιχεία του Βρακά. Είναι ταπεινός, δουλεύει πάρα πολύ. Έχει πολύ καλή σωματοδομή, καλή τεχνική και βελτιώνεται συνέχεια.

Έχει πολλά που χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής για να πρωταγωνιστήσει σε καλό επίπεδο. Του λείπει η εμπειρία και η αυτοπεποίθηση, για να δείξει στα παιχνίδια αυτά που δείχνει στην προπόνηση. Η καλύτερή του θέση είναι στα άκρα και στα αριστερά, συγκλίνοντας προς τα μέσα, γιατί συνεργάζεται πολύ καλά και με τους υπόλοιπους».

Για την περίπτωση του Λούις Πάλμα ανέφερε πως: «Είναι αλήθεια πως όλα τα παιχνίδια που έπαιξε ο Λεβαδειακός, τόσο με ΠΑΟΚ όσο και με Άρη, ήταν δύσκολα γιατί είχαν πολύ καλό υλικό αυτές οι δύο ομάδες. Όμως καταφέραμε να αποσπάσουμε βαθμούς και από τους δύο. 

Ο Πάλμα είναι ένας ποδοσφαιριστής ποιοτικός που έχει πολύ καλά στημένα. Εγώ τον ξεχώρισα όταν έβαλε δύο απίθανα γκολ από απίθανες θέσεις και απίθανες αποστάσεις. Σίγουρα είναι ένας καλός παίκτης της Α Εθνικής».


Για τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο επιθετικός του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είχε δύο πολύ καλούς επιθετικούς, τον Ολιβέιρα και τον Μπράντον, που μου αρέσουν τα στοιχεία τους. Ίσως ένας επιθετικός με συνδυασμό των στοιχείων αυτών των δύο θα ήταν η καλύτερη λύση.

Κάνοντας τις δικές του προβλέψεις για το επερχόμενο πρωτάθλημα, τόνισε πως: «Ενημερώνομαι στο μέτρο του δυνατού και παρακολουθώ όσο μπορώ. Περιμένω αντίστοιχο πρωτάθλημα με το περσυνό. Οι ομάδες έχουν μια συνέχεια, γιατί συνεχίζουν οι ίδιοι προπονητές με εξαίρεση τον Ολυμπιακό. Κρατάνε ίδια δομή και με τους τεχνικούς διευθυντές».

Για την σημαντικότητα των ρόλων, τόσο του προπονητή όσο και του τεχνικού διευθυντή: «Προσωπικά υποστηρίζω το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή  χωρίς τις ανωμαλίες που γίνονται εδώ στην Ελλάδα, με τη διοίκηση και το ποιος αποφασίζει. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες. 

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ειδικότητες και πρέπει να υπάρχει ομαδικότητα. Όλοι μαζί πρέπει να φροντίζουν για το μέλλον της ομάδας, με άριστη συνεργασία μεταξύ τους. Μέσα στις 4 γραμμές υπεύθυνος είναι ο προπονητές, έξω από αυτές περνάει αλλού η ευθύνη. 

Εγώ θα ήθελα οι τεχνικοί διευθυντές να παρακολουθούν παίκτες 365 μέρες τον χρόνο, όχι μόνο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Πλέον όλες οι ομάδες λειτουργούν σε αυτό το μοντέλο. Αυτό φαίνεται πολύ στον Άρη, που κινείται με γοργούς ρυθμούς».

Τέλος, μίλησε και για τα προσωπικά του μελλοντικά σχέδια: «Σίγουρα περιμένω κάποιο ενδιαφέρον και ισορροπημένο πρότζεκτ που θα μπορεί να φανεί σε όλη τη διάσταση η δουλειά μου. 

Πιστεύω ότι υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα, που μπορείς να το εμπιστεύεσαι και να το εξελίξεις. Πάντα σε συνδυασμό και πάντρεμα με παίκτες που έχουν εμπειρία»


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.