Βέλεθ και Χουάνκαρ: Μια σχέση με πολλά αγωνιστικά λεπτά και ένα Κύπελλο

Κωστής Παναγιώτου15 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Χουάνκαρ είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, με τον Ισπανό μπακ να μένει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά την επιτυχημένη παρουσία του στον Παναθηναϊκό. Ο 34χρονος, ερχόμενος στους Θεσσαλονικείς, είχε την ευκαιρία να συναντήσει έναν παλιό του συμπαίκτη, τον Φραν Βέλεθ, με τον οποίο τους συνδέουν πολλά αγωνιστικά λεπτά.

Οι "κίτρινοι" είναι γνωστό πως έχουν δημιουργήσει μια παροικία Ισπανών, στο φετινό τους ρόστερ, έχοντας έντεκα ποδοσφαιριστές από τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου. Ο τελευταίος από αυτούς ήταν ο Χουάνκαρ, οποίος έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί ξανά με τον Βέλεθ, με τον οποίο συνυπήρξαν για δύο έτη στους "πράσινους".

Μάλιστα, οι δύο Ισπανοί εντάχθηκαν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού την ίδια μεταγραφική περίοδο. Πρώτα ο Βέλεθ μετακόμισε στην Παιανία τον Ιούλιο του 2020, ως ελεύθερος από τον Άρη, και ακολούθησε ο Χουάνκαρ τον Σεπτέμβριο.

Για τον Βέλεθ είναι ο 2ος, ενώ για τον Χουάνκαρ ο 8ος

Οι δύο Ισπανοί δεν συνυπήρξαν απλά στο "τριφύλλι", αλλά αγωνίστηκαν μαζί σε πολλά παιχνίδια, καθώς ήταν το δίδυμο που βρισκόταν στα αριστερά της άμυνας.

Μαζί κατέγραψαν 49 αναμετρήσεις, εκ των οποίων, μόλις, μία σε μια δεν βρέθηκαν μαζί στο αρχικό σχήμα, κόντρα στην ΑΕΚ στις 6 Δεκεμβρίου του 2020. Ο απολογισμός των 49 αγώνων, είναι 26 νίκες, 9 ισοπαλίες και 14 ήττες.

Μάλιστα, μαζί πανηγύρισαν και το Κύπελλο Ελλάδας τη σεζόν 2021/22 απέναντι στον ΠΑΟΚ, καθώς ήταν βασικά μέλη εκείνης της ομάδας.

Όσον αφορά τον Βέλεθ ο Χουάνκαρ είναι ο δεύτερος συμπαίκτης, στην καριέρα του, που έχει συνυπάρξει τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά, μέσα στο γήπεδο, έχοντας μαζί 4.200', ενώ για τον Χουάνκαρ ο Βέλεθ βρίσκεται στην 8η θέση με τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά στην ίδια ομάδα.


Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι δύο Ισπανοί και συμπαίκτες ξανά στους Θεσσαλονικείς έχουν αγωνιστεί κόντρα στον Άρη, ως παίκτες του Παναθηναϊκού, έξι φορές, μετρώντας τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες.

Επίσης, από τα 48 παιχνίδια, που συνυπήρξαν στην αρχική ενδεκάδα των "πράσινων", κατάφεραν στα 25 από αυτά να βοηθήσουν την ομάδα τους να διατηρήσει την εστία της ανέπαφη, ενώ συνολικός απολογισμός τερμάτων είναι 65 γκολ ενεργητικό και 33 παθητικό.

Μετά από δύο χρόνια οι δύο Ισπανοί έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν ξανά, αυτή τη φορά στον Άρη, και να βοηθήσουν τους "κίτρινους", με την εμπειρία τους, να πετύχουν τους φετινούς τους στόχους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.