Βάζει ηρεμία, ψυχολογία και κανόνες

Βασίλης Βλαχόπουλος31 Αυγούστου 2023

Η διατήρηση των παικτών εκτός του κλίματος έντονης εσωστρέφειας που χαρακτηρίζει τον Αρη των τελευταίων εβδομάδων αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του Ακη Μάντζιου ο οποίος προσπάθησε να μιλήσει στην… ψυχή του καθενός μέσα από τα διαδοχικά τετ α τετ στα οποία προχώρησε στη διάρκεια της χθεσινής μέρας.

Λίγο πολύ, ο έμπειρος τεχνικός κατέθεσε τα συμπεράσματά του στη γενική ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές λίγο πριν την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα. Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό των κατ’ ιδίαν συναντήσεων και σ’ αυτές προχώρησε στο περιθώριο της χθεσινής προπόνησης εστιάζοντας κυρίως σε παίκτες οι οποίοι παραμένουν μακριά από τα στάνταρ τους. 

Για παράδειγμα, παρότι είναι αμφίβολο το μέλλον του Λούκας Ρουπ λόγω και του συνωστισμού στις θέσεις των εσωτερικών μέσων αλλά και των χαμηλών επιδόσεων του Γερμανού μέσου, το όνομά του είναι στο πλάνο του Μάντζιου για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Αυτό δεν σημαίνει ότι προτίθεται να τον χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα, επί τούτου δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, σίγουρα όμως δεν έχει σκοπό να «τελειώσει» κάποιον ποδοσφαιριστή πριν τον ζήσει στην καθημερινότητά του. Εδώ βρίσκεται το δεύτερο στοιχείο που παρατηρείται από το 48ωρο του 54χρονου τεχνικού, η πρόθεσή του να αποφύγει τη λήψη αποφάσεων για το ρόστερ πριν δει τις καθημερινές αντιδράσεις όλων. Εξάλλου, στη συνομοταξία των παικτών που αποδίδουν κατώτερα του αναμενομένου βρίσκονται αρκετοί.

Αυτές οι αποφάσεις θα ληφθούν προϊόντος του χρόνου καθώς προέχει η νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης για τη βελτίωση του εσωτερικού κλίματος και της ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών. Μετά προέχει η ενίσχυση της ομάδας στις θέσεις στις οποίες δεσμεύτηκε ο Θόδωρος Καρυπίδης ότι θα προσθέσει ποιότητα. Σαν αυτή του αμυντικού χαφ όπου υπάρχει μόνο ο Ζαν Ζουλ και ο (επιρρεπής στα γόνατα) Σέικ Ντουκουρέ. Προς το παρόν ο Ακης Μάντζιος δεν θέλησε να βάλει αυτό το ζήτημα στο εσωτερικό της ομάδας καθώς θέλει συνθήκες ηρεμίας, τρόπους αλλαγής της ψυχολογίας των παικτών παράλληλα όμως με ποδοσφαιρικούς κανόνες οι οποίοι θα πρέπει να εφαρμοστούν απ’ όλους και αφορούν τη συμπεριφορά του συνόλου στον ανασταλτικό τομέα καθώς τα έξι γκολ που δέχθηκε στα τελευταία τρία παιχνίδια είναι πολλά.

Το αρνητικό για τον Ακη Μάντζιο είναι ότι δύσκολα θα μπει στο πλάνο του ο Ζαν Ζουλ καθώς και χθες έκανε θεραπεία ενώ οι Κουέστα, Σαβέριο περιορίστηκαν στο ατομικό πρόγραμμα δείχνοντας ότι δεν είναι έτοιμοι να προπονηθούν με την υπόλοιπη ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.