Βαθμολογία UEFA: Τα νέα δεδομένα μετά τους αποκλεισμούς ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

Metrosport Team16 Αυγούστου 2024

Σταθερά στην 15η θέση της βαθμολογίας της UEFA παραμένει η Ελλάδα παρά τους αποκλεισμούς τόσο της ΑΕΚ όσο και του Παναθηναϊκού από τη συνέχεια σε Conference League και Europa League.

Ο Παναθηναϊκός, βέβαια, συνεχίζει την ευρωπαϊκή του διαδρομή στο Conference League και τα play off της διοργάνωσης όπου, όμως, θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στη Λανς.

Απεναντίας, ο οδυνηρός αποκλεισμός της ΑΕΚ προκαλεί βαρύ πλήγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο συνεχίζει με τρεις ομάδες από εδώ και πέρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παρά τους αποψινούς (15/8) αποκλεισμούς, ωστόσο, οι δύο νίκες (ως νίκη του Παναθηναϊκού καταγράφεται το αποτέλεσμα στο Άμστερνταμ) που πέτυχαν οι ελληνικές ομάδες έδωσαν πόντους στη βαθμολογική συγκομιδή της χώρας μας, η οποία έφτασε  τους 28.700 πόντους και διατηρείται στην 15η θέση. 

Μάλιστα, αύξησε την διαφορά της από τους Σκωτσέζους (28.400) και παραμένει κοντά στην 14η Δανία (28.950).

 Στα αρνητικά, όπως έχει ήδη καταγραφεί, πως η χώρα μας έμεινε με τρεις από τις τέσσερις ομάδες, μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από την Ευρώπη.

 Στα θετικά, η Δανία έχει χάσει δύο από τις τέσσερις ομάδες, κάτι που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι ομάδες μας, για να σκαρφαλώσουν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.