Βάστε με, να σε βαστώ Γιάννη… Ν’ ανεβούμε στο βουνό!

Αρις Νικολάκης19 Σεπτεμβρίου 2023

Η πάσα αλήθεια είναι, πως ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει βουνό. Δεν είναι εύκολο έργο η ανέγερση νέας ομάδας. Και μάλιστα, μετά από διαλύσεις – τα δυο τελευταία χρόνια – στα εξ ων συνετέθη.

Αυτό το σενάριο βλέπετε, εμείς θεωρούμε λογικό. Την ανέγερση αύριο μίας νέας ομάδας. Κι ουχί το άλλο. Ξέρετε. Εκείνο το περί διεκδίκησης τίτλων σήμερα. Ξέρετε, επιμένουμε. Εκείνο το οποίο διαχύθηκε στην ατμόσφαιρα μετά την εντυπωσιακή πρόκριση στους Ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Για να ανέβει το βουνό το ΠΑΟΚ χρειάζεται και να δώσει και να πάρει βοήθεια από όλους τους παίκτες. Κυρίως δε, από τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Εάν κι εφ’ όσον έχουμε αντιληφθεί ορθά, ο νεαρός (δεν είναι βέβαια, τινέιτζερ ακόμη…) αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο δημιουργίας παιγνιδιού τού ΠΑΟΚ. Είναι το βασικό γρανάζι της λειτουργίας του.

Και δεν μπορεί, να μην έχουμε αντιληφθεί ορθά. Πρώτον επειδή είναι ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος εγκλωβισμού κάθε αντίπαλης ομάδας. Προφανώς κι αυτή έχει αντιληφθεί ό, τι κι εμείς. Και δεύτερο επειδή ο εγκλωβισμός του Γιάννη Κωνσταντέλια… εγκλωβίζει τον ΠΑΟΚ. Είδατε τι έγινε και κόντρα στον ΟΦΗ και κόντρα στον Άρη. Το αυτό έγινε και σε προηγούμενους αγώνας αλλά… Σε εκείνους ο απεγκλωβισμός Γιάννη Κωνσταντέλια και ΠΑΟΚ έφερε νίκες.

Για τον περί ου ο λόγος απεγκλωβισμό δεν χρειάζεται μόνον ο ΠΑΟΚ να βαστά τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Χρειάζεται κι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας να βαστά τον ΠΑΟΚ. Εδώ χωρά το… Βάστε με, να σε βαστώ Γιάννη… Ν’ ανεβούμε στο βουνό!

Στην Τούμπα λοιπόν, προχθές μήτε η ομάδα στήριξε τον παίκτη, μήτε ο παίκτης την ομάδα. Και τούτο – κατά την πάντα ταπεινή μας, άποψη – είναι μία από τις αιτίες της απώλειες βαθμών. Σ’ έναν ακόμη αγώνα δε, τον οποίο ήλεγχε. Με άλλα λόγια; Πρόβλημα. Σοβαρό πρόβλημα και παίκτη κι ομάδας.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πολύ απλά, πως για την αξιοποίηση του Γιάννη Κωνσταντέλια πρέπει να συμβάλλουν κι ο ΠΑΟΚ κι ο ίδιος ο «μικρός μάγος». Η ομάδα του δια του προπονητή της και των παικτών της. Ο ίδιος δια της αλλαγής τρόπου σκέψης και πράξης.

«Σκεφθείτε απλά, για να πράξετε απλά», έλεγε ο Στιβ Τζομπς. Ο συγχωρεμένος, εκ των δημιουργών της Apple, θεωρούσε την απλότητα αρετή αλλά … δύσκολη αρετή! Δεν χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της ευκολίας.

Αυτήν την απλότητα χρειάζεται ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Κυρίως δε, την πρόταξη της ουσίας έναντι του θεάματος. Για μαέστρο τον θέλει ο ΠΑΟΚ. Δεν το θέλει για σολίστ. Η εμμονή του με τα ατομικά σόλο δεν ωφελούν την αγωνιστική υγεία μήτε την δική του, μήτε του ΠΑΟΚ!

Γενικά πάντως, ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη – στο Α’ ημίχρονο κατά κόρο – είχε μία εμμονή στο θέαμα. Κι εάν θυμόμαστε καλά, αυτό έκανε και στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Με λίγα λόγια; Έκανε τα εύκολα, δύσκολα. Έτσι τα κάνει η επιλογή της πολυπλοκότητας αντί της απλότητας. Ιδιαίτερα στα πρώτα είκοσι λεπτά του προχθεσινού αγώνα… Τότε που ο ΠΑΟΚ είχε πάρει σβάρνα τον Άρη… Οι γηπεδούχοι έκαναν τα εύκολα, δύσκολα. Προτίμησαν το θέαμα κι όχι την ουσία. Πλήρωσαν με απώλεια βαθμών αυτήν την επιλογή τους σε δεύτερο σερί αγώνα…

ΥΓ 1 : Είναι αλήθεια πως στα σχολεία της τουρκιάς διδάσκεται η «γαλάζια πατρίδα» τους; Εάν είναι… Σπέρνει (σφόδρα ανθελληνικούς ανέμους) η τουρκιά!

ΥΓ 2 : Ο Ύψιστος να αναπαύσει τις ελληνικές ψυχές οι οποίες χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος στη Λιβύη. Κουράγιο να δώσει στις οικογένειες τους. Η Ελλάδα κλίνει ευλαβικά το γόνυ της και σε αυτά τα παιδιά της.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.