«Βασίλισσα» του παγκόσμιου διαδικτυακού πορνό η Κύπρος

Metrosport Team20 Απριλίου 2024

Στο μικροσκόπιο της κυπριακής βουλής θα τεθεί προς αυτεπάγγελτη εξέταση η λειτουργία των κυπριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του διαμοιρασμού βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το documento.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, στην Κύπρο εδρεύουν πέντε εταιρείες, ενώ οι δύο εξ αυτών συνδέονται άμεσα με τις εταιρείες κολοσσούς στη πορνογραφική βιομηχανία, το Pornhub και το xHamster. Μάλιστα, ο ετήσιος τζίρος που καταγράφουν ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το θέμα θα εγγράψει προς αυτεπάγγελτη εξέταση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο βουλευτής Αμμοχώστου κ. Νίκος Κέττηρος, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα "Πολίτης", ότι δεν έλαβε απάντηση στα ερωτήματα που έθεσε γραπτώς μέσω της κοινοβουλευτικής οδού στο αρμόδιο υπουργείο ενέργειας, εμπορίου και βιομηχανίας. 

Σύμφωνα με τον κ. Κέττηρο, επιβάλλεται να διερευνηθεί η οικονομική κατάσταση αυτών των εταιρειών, που θεωρούνται μεγαθήρια της πορνογραφίας ανά το παγκόσμιο, η προέλευση του πορνογραφικού υλικού που διακινούν και κατά πόσο γίνεται έλεγχος για τη νομιμότητα της λήψης αυτού του πορνογραφικού υλικού, αναφέρει το δημοσίευμα στο documento.

Ποιες είναι οι εταιρείες

Η εφημερίδα "Πολίτης", μετά από έρευνα, κατάφερε να εντοπίσει τις πέντε εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο και προσφέρουν πορνογραφικό υλικό μέσω διαδικτύου. Πίσω από τις εταιρείες βρίσκονται άλλες εταιρείες που έχουν ρόλο διευθυντή ή και γραμματέα. 

Αναλυτικά οι εταιρείες:

Stipchat – Technius ltd: Η πλατφόρμα είναι συνδρομητική. Η εταιρεία εδρεύει στη Λεμεσό

Faphouse – Tecom ltd: Η εταιρεία εδρεύει στη Λεμεσό

XHamster – Hammy Media ltd (ομίλου wisebits): Η εταιρεία εδρεύει στη Λεμεσό

Pornhub – Ayio Freesites ltd (ομίλου Ayio): Η εταιρεία εδρεύει στη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου

Virtual Taboo – Camon Tradind ltd: Η πλατφόρμα είναι συνδρομητική. Η εταιρεία εδρεύει στη Λεμεσό

Οι εταιρείες Faphouse – Tecom ltd και Virtual Taboo – Camon Trading ltd έχουν τον ίδιο διευθυντή και γραμματέα και την ίδια διεύθυνση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.