Παλαιοκώστας: Ποιος είναι ο κακοποιός που «ακούγεται» για τη ληστεία στο Λαύριο

Παναγιώτα Απέργη30 Σεπτεμβρίου 2024

Στη ληστεία μαμούθ με λεία 1,6 εκατομμύρια ευρώ, που σημειώθηκε στο Λαύριο, φέρεται να εμπλέκεται ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, οι αρχές εξετάζουν την ενδεχόμενη εμπλοκή του διαβόητου κακοποιού, ο οποίος είναι εξαφανισμένος από το 2011, λόγω του τρόπου δράσης της συμμορίας που το μεσημέρι της Πέμπτης (26/9) ακινητοποίησαν όχημα χρηματαποστολής, αφαιρώντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Κι αυτό γιατί το 2008, ο Παλαιοκώστας είχε οργανώσει απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολή  με τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ έξω από σούπερ μάρκετ, προχωρώντας σε αντίστοιχες ληστείες με μεγάλη λεία.

  • Ποιος είναι, όμως, ο Βασίλης Παλαιοκώστας, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το 2011; 

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας ξεκίνησε μαζί με τον αδελφό του, Νίκο, ληστείες κοσμηματοπωλείων, τραπεζών καθώς και απαγωγές, παραμένοντας μέχρι σήμερα στις λίστες με τους πιο καταζητούμενους κακοποιούς της Ιντερπόλ, ενώ είναι επικηρυγμένος για 1.000.000 ευρώ, ποσό αρκετά μεγαλύτερο από οποιονδήποτε άλλο καταζητούμενο στη λίστα αυτή.

Μάλιστα, συνελήφθη για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1990, όταν αποπειράθηκε να βγάλει τον αδερφό του, Νίκο, από τις φυλακές των Τρικάλων, ενώ δυο χρόνια αργότερα, διέπραξε τη μεγαλύτερη ληστεία που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ελλάδα, όταν εισέβαλε μαζί με άλλα άτομα στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Καλαμπάκα, αρπάζοντας 125.000.000 δραχμές.

Το 1995, συνελήφθη για την απαγωγή του βιομηχάνου Αλέξανδρου Χαΐτογλου και μεταφέρθηκε, αρχικά, στις φυλακές της Κέρκυρας και μετά στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου έγινε φίλος με τον εξίσου διαβόητο εγκληματία Αλκέτ Ριζάι, μαζί με τον οποίον απέδρασε το 2006.

Φυσικά, η δράση του δεν σταμάτησε εκεί, καθώς το 2008 απήγαγε τον βιομήχανο αλουμινίου Γιώργο Μυλωνά, υπόθεση για την οποία συνελήφθη εκ νέου το 2009, οπότε και προέβη εκ νέου σε... επιτυχημένη απόδραση με ελικόπτερο, που τον έκανε γνωστό σχεδόν παγκόσμια.

Τελευταία φορά εθεάθη με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, πιθανόν λόγω πλαστικής επέμβασης, στην οποία υποβλήθηκε, στις 6 Φεβρουαρίου 2011, όταν μπήκε σε  ταχυφαγείο στον Άγιο Στέφανο και αμέσως μετά επιβιβάστηκε σε ένα σκούρο Audi A4, που οδηγούσε άλλος άνδρας. 

Άμα τη εμφανίσει του ξεκίνησε μεγάλη αστυνομική καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Παλαιοκώστας πυροβόλησε από απόσταση περίπου 100 μέτρων από το περιπολικό, τραυματίζοντας στον μηρό έναν αστυνομικό. 

Έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται...


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.