Βασίλης Μάστορας: Τα… αστέρια που δεν έλαμψαν και η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη

Βασίλης Μάστορας16 Ιουλίου 2024

Η Ισπανία κατέκτησε το Euro 2024, αποτέλεσμα για τους οποίους αποτελεί και ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Οι Ισπανοί πρόσφεραν το καλύτερο θέαμα από όλες τις ομάδες που ήταν στα γήπεδα της Γερμανίας και έφτασαν στον Τελικό από το δύσκολο μονοπάτι. 

Προκριθήκαν εμφατικά από τη φάση των ομίλων και πριν φτάσουν να διεκδικήσουν με αντίπαλο τη Γερμανία το τρόπαιο, υποχρεώθηκαν να αγωνιστούν σε δύο πρώιμους Τελικούς. Αντιμετώπισαν την Γερμανία και τη Γαλλία, ομάδες οι οποίες με άλλες συγκυρίες θα μπορούσαν να ήταν στον Τελικό. Νίκησαν του Γερμανούς στην παράταση με 2-1 και με το ίδιο σκορ την Γαλλία. 

 Οι Ισπανοί ήταν ομάδα η οποία έπαιξε σύγχρονο ποδόσφαιρο και συνδύασε την ποιότητα με τα τρεξίματα και το αγωνιστικό πάθος. Με έναν προπονητή χαμηλών τόνων στον πάγκο, τον Λουίς Ντε λα Φουέντε που κατάφερε να συνδυάσει στην ομάδα, το ταλέντο, την ομοιογένεια και την αποτελεσματικότητα. Ο,τι το καλύτερο ήταν ο κόουτς της Ισπανίας σ’ αυτό το Euro. Άφησε έντονο το αποτύπωμα του και κατά τη διάρκεια της απονομής οι ποδοσφαιριστές της Ισπανίας, με τον δικό τους τρόπου, του απέδωσαν τα εύσημα.

Η αντίπαλος της η Αγγλία, ομάδα διψασμένη για έναν ευρωπαϊκό τίτλο, αυτόν που έχασε πριν από τρία χρόνια στο Γουέμπλεϊ με αντίπαλο την Ιταλία, έφτασε τον Τελικό παίζοντας με την φωτιά. Με το σύνθημα “its coming home”, να ηχεί στα αυτιά του προπονητή και των ποδοσφαιριστών. Η αναγκαιότητα για την ομάδα του Σάουθγκέϊτ, την οποία σχεδόν επιβάλει ένα ολόκληρο έθνος, το οποίο εγωιστικά πιστεύει ότι ποδοσφαιρικά είναι το κέντρο του κόσμου.

Ομάδα, η οποία έχει ποιότητα, το οποίο δεν αξιοποιείται στο έπακρο από τον προπονητή της. Έφτασε στον Τελικό με την ψυχή στο… στόμα. Απέκλεισε την Ελβετία στους προημιτελικούς στα πέναλτι και την Ολλανδία στην επόμενη φάση με γκολ στο 90ο λεπτό. Ήταν ομάδα που δεν κέρδιζε με το θέαμα που προσέφερε το θεατή και ήταν το αουτσάιντερ του Τελικού. Σ’ ένα άθλημα, όμως, όπως το ποδόσφαιρο, το οποίο δεν είναι δίκαιο, θα μπορούσε ο Τελικός να είχε και άλλη εξέλιξη. Η Αγγλία όμως δεν τα κατάφερε κι έτσι αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Το Euro 2024 ανήκει στην ιστορία. Μπορεί να μας πρόσφερε αγώνες με έντονες συγκινήσεις, αλλά όχι και σπουδαίο θέαμα. Λένε ότι οι σταρ ήταν κουρασμένοι από τους πολλούς αγώνες που προηγήθηκαν για τις εγχώριες διοργανώσεις και στις διεθνείς των συλλόγων.

Ο Εμπαπέ, ο Λουκάκου, ο Μαντσίνι, ο Ρονάλντο, ο Κρίστενσεν, o Ντι Λορέντζο και καμιά πέντε-έξι ακόμη ποδοσφαιριστές, από τους οποίους περιμέναμε να κάνουν πράματα και θάματα, στα γήπεδα της Γερμανίας ήταν παρόντες-απόντες. Αυτοί είναι το αλατοπίπερο στις μεγάλες διοργανώσεις. Οπότε γευθήκαμε ένα άνοστο φαγητό σε επίπεδο θεάματος. Ποδόσφαιρο πάντως χορτάσαμε…

photo credits: uefa

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.