Βασίλης Καρράς: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση και ο λόγος που εγκατέλειψε για ένα χρόνο το τραγούδι

Metrosport Team25 Δεκεμβρίου 2023

Γενναία μάχη έδινε το τελευταίο διάστημα ο Βασίλης Καρράς, με αξιοπρέπεια και όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Σε ηλικία 70 ετών, την Κυριακή 24/12 πέθανε βυθίζοντας στη θλίψη όχι μόνο τους δικούς του ανθρώπους αλλά και όσους τον αγάπησαν μέσα από τα τραγούδια του.

Γεννημένος στο Κοκκινοχώρι της Καβάλας, ζούσε από 16 ετών στη Θεσσαλονίκη, όπου έκανε και την πρώτη του εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο.
 Στην καλλιτεχνική του διαδρομή ο Βασίλης Καρράς έφτασε να γίνει ένα λαϊκό είδωλο, από τα μεγαλύτερα των τελευταίων δεκαετιών.

Το επιβεβαιώνουν οι δεκάδες χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι, τα 180.000 κομμάτια που πούλησε ο δίσκος με τίτλο «Μ' έχεις Κάνει Αλήτη», αλλά και ένα ρεκόρ Γκίνες που δεν έχει κανένας άλλος Ευρωπαίος. Μάζεψε 17.000 κόσμο στο στάδιο Arena στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ ακόμα 5.000 θεατές έμειναν απέξω χωρίς εισιτήριο.

Ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος καλλιτέχνης που κατάφερε να γεμίσει το συγκεκριμένο στάδιο. Στις πολυάριθμες συναυλίες του σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ασία, Καναδά και Αυστραλία είχε γίνει δεκτός με ενθουσιασμό από Έλληνες και ξένους.

Παράλληλα, είχε συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι. Έχει κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο. Με τους περισσότερους από αυτούς έχει συνεργαστεί σε ζωντανά προγράμματα. Επίσης, είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

Η τελευταία του εμφάνιση

Ο λαϊκός τραγουδιστής απείχε για μεγάλο διάστημα από τις δημόσιες εμφανίσεις, ωστόσο, είχε δώσει το «παρών» τον Μάιο για τα εγκαίνια μίας γκαλερί στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί είχε αναφερθεί στην κατάσταση της υγείας του και την μεγάλη απώλεια κιλών.

«Καιρός δεν ήταν να με δείτε; Δεν φαίνεται ότι είμαι καλά ρε παιδιά; Είμαι πολύ καλά. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους θαυμαστές μου είναι να έχουν μέσα τους δύναμη και πιστεύω» είχε πει τότε ο λαϊκός τραγουδιστής.

«Επιστρέφουμε στη δισκογραφία και γενικά στη ζωή. Ετοιμάζουμε μία συναυλία για καλό σκοπό, δώσαμε τα χέρια και θέλει πάρα πολλή δουλειά και πολλή στήριξη από τους τοπικούς φορείς. Θα είναι μία συναυλία προς το τέλος μου, ένα όμορφο κλείσιμο στην καριέρα μου. Καμιά φορά οι καλλιτέχνες πεθαίνουν πάνω στο σανίδι» είχε προσθέσει ο Βασίλης Καρράς.

Γιατί άφησε το τραγούδι 1 χρόνο το τραγούδι

Ο τραγουδιστής είχε μιλήσει στον Νίκο Χατζηνικολάου για τους λόγους που τον οδήγησαν να εγκαταλείψει το τραγούδι για ένα διάστημα. «Είχα παρατήσει το τραγούδι για έναν χρόνο. Κουράστηκα με τα “μαχαιρώματα” στον χώρο», είχε σημειώσει ο Βασίλης Καρράς.

«Όταν ήρθα στην Αθήνα έφαγα πάρα πολύ μεγάλο πόλεμο. Αυτά που έζησα δεν γράφονται σε βιβλίο. Να φανταστείς με ανάγκασαν να βάλω φρουρά στο σπίτι μου. Εγώ τι δουλειά έχω με τη φρουρά; Δεν πείραξα άνθρωπο στη ζωή μου για να βάλω τρεις ανθρώπους να με φυλάνε. Όταν δεν έχεις πειράξει άνθρωπο και είσαι καθαρός λες γιατί ρε γαμώτο;», είχε αναρωτηθεί ο τραγουδιστής.
Μάλιστα είχε αποκαλύψει ότι αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι του στην Αθήνα. «Τρία χρόνια πέρασα πολύ δύσκολα μέχρι που αναγκάστηκα να πουλήσω το σπίτι στην Αθήνα και να πάω σε διαμέρισμα για να ησυχάσω», είχε πει ο Βασίλης Καρράς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.