Βασίλης Χούπης: Τα αναπάντητα ερωτήματα της δολοφονίας και οι νέες αποκαλύψεις

Metrosport Team01 Ιουνίου 2024

Το θρίλερ της δολοφονίας του πατέρα της Βασίλη, ξαναέζησε η κόρη του θύματος, Αγγελική Χούπη, επιστρέφοντας στον τόπο του μαρτυρίου του, στη Ριτσώνα Εύβοιας.

Μέχρι σήμερα, η οικογένεια του αδικοχαμένου επιχειρηματία που δραστηριοποιούνταν στον χώρο της ναυτιλίας και βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στο αυτοκίνητό του.

«Το αυτοκίνητο ήταν για τέσσερις μέρες παρκαρισμένο εδώ. Η πρόσοψη του ήταν προς το εσωτερικό του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου, οπότε και τα διερχόμενα αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να παρατηρήσουν τον πατέρα μου που ήταν νεκρός στη θέση του οδηγού, σε ύπτια θέση. Προφανώς το σκηνικό αυτό είχε επιλεχθεί σκόπιμα από τον δράστη, ώστε να μην κινήσει υποψίες ούτε στον πατέρα μου, όταν ήρθε εδώ», δήλωσε η κόρη του.

Όπως τόνισε, ο πατέρας της βρέθηκε νεκρός έχοντας στο σώμα του τρεις σφαίρες, δυο στο στήθος και μια στην κάτω γνάθο, ενώ ο σταυρός που φορούσε αποσπάστηκε και βρέθηκε στην ιατροδικαστική εξέταση.

Την ίδια ώρα, ο μάρτυρας που άνοιξε τον δρόμο για τον εντοπισμό του δολοφονημένου επιχειρηματία αποκάλυψε: 

«Όταν πήγα να πιάσω δουλειά είδα απέναντι από την είσοδο του εργοστασίου και σε απόσταση περίπου 50 μ. ένα παρκαρισμένο πολυτελές τζιπ μαύρου χρώματος, μάρκας MERCEDES, δίπλα ακριβώς στο δρόμο, στο ρεύμα προς Χαλκίδα. Αυτό έγινε Πέμπτη. Το αυτοκίνητο το έβλεπα στο ίδιο σημείο και τις επόμενες ημέρες Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κάποιου στρατιωτικού και είχε παρκάρει εκεί, γι’ αυτό δεν πήγα να ελέγξω».

Η δεύτερη κόρη του επιχειρηματία, Μαρία Χούπη, μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» για τα πειστήρια της δολοφονίας που καταστράφηκαν.

«Ένα από τα πιο περίεργα αυτής της υπόθεσης είναι ότι καταστράφηκαν πειστήρια από το αυτοκίνητο, που ήταν πάνω στο νεκρό σώμα, όπως η κουβέρτα, όπου θα μπορούσε να βρεθεί DNA, τα γυαλιά που του έβαλε ο δράστης, για να φαίνεται ότι κοιμάται και τα ρούχα του. Έχουμε ήδη αιτηθεί να ερευνηθεί ο σταυρός που βρέθηκε κομμένος. Έχουμε ζητήσει να γίνει περαιτέρω έρευνα στο αυτοκίνητο, γιατί δεν έγινε ολοκληρωτική.

Το τελευταίο διάστημα πιεζόταν πολύ, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο φίλος του ο παιδικός δεν του επέστρεφε τα χρήματά του και είχε μεγάλη πίεση. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι η υπόθεση θα πάρει τόσα πολλά χρόνια, με τόσα πολλά στοιχεία».


Παράλληλα, φίλος του Βασίλη Χούπη προσπάθησε να ρίξει φως στην υπόθεση δολοφονίας του που ταλανίζει την οικογένεια του εδώ και χρόνια:

«Με πήρε η γυναίκα του από την Ουκρανία όπου βρισκόταν για να πάω να δηλώσω την εξαφάνιση. Πήγαμε με το περιπολικό στο σπίτι, φωνάξαμε κλειδαρά που άνοιξε την πόρτα. Μπήκαμε μέσα, κοιτάξαμε παντού να δούμε αν ήταν ο Βασίλης, γιατί τότε θεωρείτο αγνοούμενος. Την πήρα τηλέφωνο, της λέω είναι ένα γατάκι μέσα και από την πείνα νιαούριζε.

Πήρα τα κλειδιά, γιατί είπε στους αστυνομικούς να μου τα δώσουν. Δεν ήθελα όμως να τα κρατήσω και την ενημέρωσα. Μου λέει: «Θα σε πάρει ο κουμπάρος του, να συναντηθείτε στη Γλυφάδα να τα δώσεις. Του έδωσα τα κλειδιά, καθίσαμε ήπιαμε τον καφέ, μου έλεγε διάφορα για το Βασίλη, πριν τον βρουν δολοφονημένο».


Τη δική του εκδοχή δίνει στο «Φως στο Τούνελ» ο «φίλος» που εμπλέκεται στην υπόθεση δολοφονίας του Βασίλη Χούπη:

«Βρεθήκαμε στο σπίτι του στις 23/6 και του έδωσα 10.000. Αυτά τα χρήματα αφορούσαν σε ένα δάνειο που μου είχε δώσει το οποίο του το είχα σχεδόν αποπληρώσει. Έμενε ένα μικρό υπόλοιπο. Έτσι κλείσαμε ραντεβού για την επόμενη μέρα και μου είπε να βρεθούμε στο Αρτόπολις στην Κηφισιά. Ήταν ένα μέρος που ξέραμε και οι δύο. Πήγα πρώτα εγώ και εκείνος άργησε κάνα 20λεπτο. Συναντηθήκαμε δύο με δυόμιση. Καθίσαμε μαζί ένα-δύο λεπτά, του έδωσα τα χρήματα και έφυγε.

Νομίζω ότι είχε και άλλους στο αυτοκίνητο αλλά ήρθε μόνος του στο ραντεβού. Εγώ πιστεύω ότι σε αυτούς πήγαν τα χρήματα που του έδωσα.

Τα κλειδιά του σπιτιού στη Βούλα μου τα έδωσε ο αστυνομικός, μετά από τηλεφώνημα της γυναίκας του. Πήγα για να βγάλω τη γάτα του. Δεν πήγα κρυφά. Η αστυνομία έκανε πληθώρα λαθών αλλιώς θα τον είχαν βρει το δολοφόνο. Όλους τους θεωρώ ύποπτους. Είχε ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ευρώ σπίτι του. Με δεδομένο ότι δεν τα πήρα εγώ ποιος τα πήρε; Δεν υπήρχε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι είμαι 100% σίγουρος. Ούτε και τηλεκοντρόλ υπήρχε και η πόρτα του γκαράζ ανοίγει με κλειδί, βάσει νόμου. Ο Χούπης έμπαινε με το κλειδί στο γκαράζ».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.