Βαρούχας: «Έχουν αφήσει την τύχη τους όλοι στο VAR»- Αυτές ήταν οι επίμαχες φάσεις της 1ης αγωνιστικής

Metrosport Team21 Αυγούστου 2023

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο καθηγητής διαιτησίας και παλαίμαχος ρέφερι, Παναγιώτης Βαρούχας μιλώντας για τις επίμαχες φάσεις της πρώτης αγωνιστικής της Super League 1. Μεταξύ άλλων, στάθηκε στα πέναλτι της Τούμπας αλλά και στη χρήση του VAR. 

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95,5: «Έχουν αφήσει την τύχη τους όλοι στο VAR. Στον Ολυμπιακό, δεν μπορείς ρε «φίλε» Παπαδόπουλε να μην δεις ότι είναι σε προφανή θέση για γκολ, για να αποβληθεί ο παίκτης. 

Δεν γίνεται να μην δεις αυτό το πέναλτι που λίγο ακόμη το χέρι θα έφτανε στο τέρμα. Δεν μπορεί ο βοηθός να μην βοηθήσει τον διαιτητή, υποτίθεται πως είναι μια ομάδα. Στο αυτάκι του δεν μιλάς; Την ενδοεπικοινωνία τι την έχετε;»

Για τις επίμαχες φάσεις στο ΟΦΗ-Άρης σχολίασε πως:  «Το γκολ που μέτρησε για τον Άρη, είναι μια πολύ δύσκολη φάση, αλλά μπράβο στον βαρίστα που βλέπει ότι το πόδι καλύπτει το σώμα».

Για τα πέναλτι που σφυρίχτηκαν στην Τούμπα: «Το πέναλτι που δίνει και το γεγονός ότι το παίρνει πίσω είναι μια πάρα πολύ δύσκολη φάση, γιατί ο παίκτης κάνει την προβολή, το ένα πόδι τσουλάει προς το άλλο. 

Πάντως, στην άλλη φάση ο παίκτης δεν πήγε να κλέψει το πέναλτι, ήταν λάθος η κίτρινη για θέατρο. Έπρεπε να παρέμβει το VAR και να το δει ο διαιτητής».

Τέλος, έκανε και ένα γενικό σχόλιο για τη χρήση της τεχνολογίας του VAR στα ελληνικά γήπεδα: «Δεν μπορεί να χαλάμε τόσα λεφτά στο VAR και να μην έχει μπει η γραμμή. Μιλάμε για προηγμένο ποδόσφαιρο και επαγγελματική διαιτησία. Άρα, όταν κάνεις τα πλάνα σου θα πρέπει να πας προς το καλύτερο.

Επίσης, θα πρέπει και ο φίλαθλος να μπορεί να βλέπει την φάση στο μάτριξ του γηπέδου, ώστε να μην φέρνει ένταση και γκρίνια μέσω της αμφισβήτησης στο γήπεδο. Κάθε χρόνο να κάνουμε κάτι καλύτερο, για να βοηθάμε και να μειώνουμε την γκρίνια και την ένταση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.